Evenimentul Zilei > Politica > Băsescu-Iohannis, primul têté-a-têté
Băsescu-Iohannis, primul têté-a-têté

Băsescu-Iohannis, primul têté-a-têté

La Cotroceni continuă transferul de putere. După mai multe discuții între actualii și viitorii consilieri prezidențiali, a urmat bilaterala Băsescu-Iohannis.

Președintele în funcție, Traian Băsescu, a avut, ieri, primul têtéa- têté cu președintele Klaus Iohannis. Cei doi au discutat timp de peste o oră, fără ca nimeni altcineva să fi participat, deși consilierii din ambele tabere și-ar fi dorit să participe și să știe ce s-a discutat. Singura informație publică a venit de la Iohannis, care a scris pe Facebook că a avut cu Băsescu „un schimb de informații legate de funcția prezidențială”.

Discuții secrete

„În această seară, m-am întâlnit la Palatul Cotroceni cu președintele în exercițiu, Traian Băsescu, pentru un schimb de informații legate de funcția prezidențială pe care o voi prelua duminică, 21 decembrie, după învestirea de către Parlament. Mă voi reîntâlni cu Președintele Băsescu duminică, tot la Cotroceni, cu prilejul ceremoniei festive prin care se va face transferul de putere”, a relatat președintele ales. Administrația Prezidențială nu a oferit însă nici un fel de detalii. Duminică, la prânz, va avea loc transferul oficial al puterii. După ce Iohannis va depune jurământul la Parlament, el va pleca la Palatul Cotroceni, fi întâmpinat cu o gardă de onoare. Ulterior, Băsescu va părăsi Palatul, fiind salutat de garda de onoare.

Tot ieri, guvernul Ponta a anunțat că i-a alocat viitorului șef al statului Vila Lac 2.

Guvernul Ponta IV a depus jurământul

Totodată, noul cabinet Ponta a depus jurământul ieri, dimineață, la Cotroceni, în prezența președintelui în exercițiu, Traian Băsescu. Înainte ca miniștrii să depună jurământul, președintele Traian Băsescu a citit dintr-o decizie a Curții Constituționale din anul 2008, care îl obligă să accepte jurământul miniștrilor și a precizat că acceptă numirea miniștrilor Liviu Pop (ministru pentru Dialog social) și Sorin Cîmpeanu (ministru al Educației) doar pentru că îl obligă actul fundamental al statului.

Băsescu i-a acuzat pe cei doi membri ai Cabinetului Ponta IV că „au convenit la un fals în interes public” şi „au distrus instituţii ale educaţiei”, insinuând că cei doi au intervenit pentru acoperirea titlului de doctor în drept obținut de Victor Ponta.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: