Evenimentul Zilei > Actualitate > Băsescu: „Guvernul nu va sacrifica ţara pentru pacea socială”
Băsescu: „Guvernul nu va sacrifica ţara pentru pacea socială”

Băsescu: „Guvernul nu va sacrifica ţara pentru pacea socială”

Prezent în emisiunea Naşul, moderată de Radu Moraru, preşedintele Traian Băsescu a declarat aseară că românii trebuie să înţeleagă că a mări salariile şi pensiile înseamnă a sacrifica ţara, subliniind că guvernul nu va face acest lucru pentru "pacea socială".

"Producem mult mai puţin decât luăm ca salarii. Dăm salarii şi pensii din bani împrumutaţi. Atâta timp cât Emil Boc duce procesul de reformă aşa cum îl poate duce, într-un mediu ostil sindical, mediatic nu îl voi schimba", a precizat şeful statului, întrebat dacă va apela la remanierea guvernului sub presiunea socială.
Traian Băsescu nu a ezitat să aducă aminte de trusturile de presă Realitatea şi Intact, care în opinia sa "duc o politică de discreditare a aceea ce face Guvernul" pe două mari trusturi Realitatea şi Intact.
Trebuie să ne calibrăm la ceea ce suntem în realitate, a subliniat el.
„Avem 4,9 milioane în câmpul muncii, din care 1,9 milioane sunt bugetari”, a spus Traian Băsescu, precizând că doar 1,1 milioane produc efectiv ceva şi ţin în spate 22 de milioane.
Preşedintele a făcut referire şi la reforma din sistemul de sănătate, subliniind că este nevoie de accelerarea procesului de punerea în funcţiune a sistemului informatic pentru că astfel nu mai pot dispărea bani din sistemul sanitar.
„Suntem o ţară cu resurse limitate şi trebuie să găsim metoda prin care să le asigurăm medicamente tuturor celor care au nevoie de ele”, a spus acesta.
"Nu infestăm instituţiile cu oamenii noştri"
"PSD a fugit de la putere în timpul crizei, iar PNL nici nu vrea să audă de guvernare. Nu poţi să fii ca la putere făcând-o pe opozantul. Dacă au omeni mai deştepţi să vină la guvernare. Dacă ştiu ce e de făcut, în special liberalii, să vină", a declarat Băsescu referindu-se la partidele din opoziţie.
În plus, şeful statului a declarat: „Eu nu sunt de acord cu politica pe care o aprobă guvernul”, prin care schimbă persoanele de altă culoare politică din ministere.
„Cei care cred că infestăm instituţiile cu oamenii noştri, să se uite la PSD”, a spus acesta explicând că PSD-ul şi-a adus toţi oamenii la putere, dându-i afară pe cei găsiţi şi în 2004 a pierdut alegerile. 

Iliescu nu este "îngeraşul luminos al Revoluţiei"
Preşedintele a răspuns unei întrebări venite din partea unei telespectatoare care voia să ştie când va fi aflat adevărul despre revoluţia din 1989. Şeful statului a subliniat că el nu crede că atunci au fost terorişti în Bucureşti.
Referindu-se la rolul lui Ion Iliescu, el a subliniat că fostul preşedinte are propriile responsabilităţile pe care trebuie să le ducă.
„Oricât vrea să apară ca îngeraşul luminos al Revoluţiei, Iliescu are o mare responsabilitate pentru oamenii care au murit la revoluţie, ca şi la mineriadă”, a mai spus acesta.