Anticipatele nu-şi au nicio utilitate publică

Traian Băsescu: „Pentru ce ne trebuie o perioadă de trei luni de instabilitate, într-un moment în care avem nevoie de stabilitate maximă ca să putem împrumuta banii de care avem nevoie pentru acoperirea deficitului.

Ponta fabulează, e în opziţie poate spune orice prostie

În legătură cu declaraţia lui Ponta despre lipsa banilor pentru salarii şi pensii, preşedintele Băsescu a spus: „Probleme cu banii sunt, dar nu sunt probleme nerezolvabile. Într-adevăr aceşti bani nu există în bugetul de stat, dar există pe piaţă, pot fi înprumutaţi şi în mod cert nu cred că guvernul Orban gândeşte să nu împrumute aceşti bani pentru a plăti creşterea de salarii şi pensii.

Cred că Ponta fabulează puţin, dar e dreptul lui, e în opoziţie şi poate să spună orice prostie. Nu cred că obiectivul este… hai să facem anticipate ca să nu mărim pensiile. Se vor mări şi cu asta basta”, a mai adăugat fostul preşedinte.

S-ar putea folosi bani europeni pentru măririle de pensii şi salarii

Avem o resursă formidabilă, banii europeni…spre exemplu guvernul poate compensa împrumuturile pentru plata creşterii pensiilor prin utilizarea banilor europeni. Ar putea compensa până la 6 miliarde de euro dacă i-ar folosi. Au aceşti bani şi sunt la dispoziţie.

În opinia fostului preşedinte, România dacă ar colecta toată suma care i se cuvine prin aplicarea TVA-ului nu ar avea deficit bugetar, azi. Guvernul s-ar fi dus cu un buget echilibrat.

Te-ar putea interesa și: