„Am făcut o comparație cu promisiunile din prorgramul de guvernare condus de un analfabet economic care este Dragnea și care continuă să considere Guvernul că un guvern al PSD și nu al României, și obligă din punct de vedere politic la acțiuni iresponsabile. Am văzut că în ultima vreme apăr mulți care spun că au spus de mult. Dragii mei, va rog să controlați declarațiile mele din 2015 în care spuneam că în 2017-2018, cu promisiunile pe care le fac, vor duce țara în dificultate. Privim și la contrastul dintre promisiuni, program, minciună electorală uriașă a acestui analfabet economic care e Dragnea și realitățile momentului. Va dau exemple. În programul de guvernare veți găsi impozit zero pe veniturile medicilor. Nu s-a întâmplat și nu se va întâmplă. În programul de guvernare veți găsi zero impozit pe dividende. Nu s-a întâmplat și nu se va întâmpla. Mai mult, au trecut la a culege cu anticipație dividendele din companiile care sunt pe profit.

Ce avem în schimbul promisiunilor?Avem reintrodusă acciza la combustibil. Bieții Tăriceanu, Dragnea și alți demnitari nu au văzut creșterile la pompă. Cred că au domiciliul în spațiu. Dragnea să își ia casă să și-o ducă pe Luna și Tăriceanu și motocicletele. 

A crescut prețul la combustibil deja, crește prețul la gaze, la energie electrică, datorită politicii fiscal bugetare crește și dobânda la creditele în lei. 

BNR nu poate face mai mult decât a făcut. Dacă veți privi rezervele BNR, veți înțelege că au aruncat în piață circa 1,5 mld de euro în efortul de a menține rată de schimb leu/euro în jurul a 4,6 lei. Dar cât mai poate arunca în piață BNR? Eu cred că și-a cam atins limitele, iar ROBOR nu crește din cauza BNR, ci datorită prostiei și proastei gestionări.

Taxa de poluare care e pe drum și pe care o vor introduce acuș, split TVA care va da o lovitură IMM și transferul integral al contribuțiilor pe salariu reprezintă o altă ticăloșie prin care încearcă să ia înapoi ce a susținut analfabetul economic Dragnea și pe care i le-a băgat în cap un ageamiu ca Vâlcov. 

S-a întrecut orice măsură a incompetenței și inconștienței, iar 2018 va fi un an al prăbușirii. 

Premierul trebuie să îi spună lui Dragnea „Stop joc. Ducem România într-o situație dificila”. Ori o face, ori își da demisia, pentru că responsabilitatea nu e a lui Dragnea”, a spus Băsescu, într-o conferință de presă la Parlament, citat de stiripesurse.ro.