Evenimentul Zilei > Politica > Băsescu: Discursul lui Ghiţă din Parlament – o mare prostie; nu cred că informaţiile sunt adevărate
Băsescu: Discursul lui Ghiţă din Parlament – o mare prostie; nu cred că informaţiile sunt adevărate

Băsescu: Discursul lui Ghiţă din Parlament – o mare prostie; nu cred că informaţiile sunt adevărate

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Traian Băsescu, a declarat că discursul susţinut de deputatul Sebastian Ghiţă miercuri în Parlament reprezintă "o mare prostie" şi că nu crede în veridicitatea informaţiilor lansate de acesta.

"După părerea mea, discursul lui Ghiţă de ieri cu conţinutul acesta este o mare prostie, dar putem să-l punem şi pe seama omului care se vedea în faţa unui vot legat de arestare. Este o mare prostie şirul de afirmaţii. De unde până unde, Iohannis cu dosar, de unde până unde ştie el că Zgonea are două dosare. Este adevărat că e un om bine informat Ghiţă prin geneza lui, prin parvenirea lui în lumea de afaceri şi, pe urmă, în viaţa politică. (…) E un om bine informat în politică, mai e şi la comisia SRI, dar nu cred că aceste informaţii sunt adevărate, ce a turuit", a declarat Traian Băsescu, joi seara, la postul B1 Tv. 

Preşedintele PMP s-a declarat surprins de "grija părintească" arătată faţă de fostul premier Victor Ponta de către Sebastian Ghiţă. 

"Zice el (n.r. – Ghiţă): 'Nu o să-l trădez niciodată, nu o să spun nimic. Toată lumea mă întreabă de Ponta'. Eu cred că-l întreabă de el, de Ghiţă, şi nicidecum de Ponta. Când procurorii vor vrea să ştie ceva despre Ponta, îl întreabă chiar pe Victor Ponta. (…) Dacă vor să ştie ceva, mă întreabă pe mine, nu pe Ghiţă, despre Ponta", a completat Băsescu. 

El a mai spus că are o nelămurire faţă de Ghiţă, şi anume cum a ajuns "un puşti, chiar dacă un puşti cu bani" să dea un împrumut de 90 de milioane de euro. 

"O singură mare nelămurire am legată de Ghiţă: cum Dumnezeu la vârsta lui a putut să împrumute pe cineva, după declaraţia de avere, cu 90 de milioane de euro", a adăugat Băsescu. 

În discursul ţinut miercuri în plenul Camerei Deputaţilor, Sebastian Ghiţă a afirmat că cei mai importanţi lideri politici ai ţării au dosare sau li se pregătesc. 

"Trăim astăzi într-o Românie în care preşedintele Klaus Iohannis este în pragul demisiei din cauza unui posibil dosar pe care, cumva, soţia sa îl poate avea. Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, e ameninţat pe surse cu dosare şi percheziţii la foştii colaboratori. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, are două dosare în lucru. Foşti prim-miniştri ai României au fost arestaţi, au dosare sau au dosare în lucru. Procurorul general a fost demis cu un dosar. Şefi de servicii de informaţii au dosare, şefii tuturor partidelor din România sunt în instanţă sau au dosare, inclusiv Vasile Blaga şi Alina Gorghiu. Şefii tuturor instituţiilor media au dosare", a susţinut deputatul. 

Ghiţă a mai spus în Parlament că se cere arestarea sa de către DNA pentru a-l forţa să devină denunţătorul lui Victor Ponta şi că, de un an de zile, i se sugerează să facă acest denunţ