Evenimentul Zilei > Politica > Băsescu, despre trecerea STS în subordinea MAI: „Ce de liste cu CNP-uri scoţi de-acolo, ar fi raiul lui Dragnea”
Băsescu, despre trecerea STS în subordinea MAI: „Ce de liste cu CNP-uri scoţi de-acolo, ar fi raiul lui Dragnea”

Băsescu, despre trecerea STS în subordinea MAI: „Ce de liste cu CNP-uri scoţi de-acolo, ar fi raiul lui Dragnea”

Invitat la emisiunea lui Robert Turcescu de la postul B1 Tv, președintele Traian Băsescu a explicat de ce premierul Ponta insistă cu trecerea STS în subordinea MAI. Șeful statului a afirmat că există impresia că se poate "umbla la cifre" în transmiterea de date pe care o face STS la alegeri.

"Eu nu cred că vreodată un operator ar modifica rezultatul procesului verbal din secţia de votare să transmită altceva, pentru că ei sunt militari. Dar, Ponta vrea să numească secretar de stat şi trei subsecretari de stat, deci vor pune politruci. Acesta este un Serviciu care garantează securitatea comunicaţiilor statului român, de aceea se şi transmit de STS, nu de operatori civili, datele electorale. Gândiţi-vă că acest Servicu deţine toate bazele de date ale Ministerului Sănătăţii, ale Ministerului Muncii. Păi ce de liste cu CNP-uri scoţi de-acolo, ar fi raiul lui Dragnea. Dar, este mult mai complicat de atât", a adăugat Băsescu.
Șeful statului a mai afirmat că STS a fost discreditat, în condițiile în care nu este treaba acestei instituții să identifice poziția.
"Mediatic au reuşit să discrediteze un serviciu care nu are nicio treabă cu identificarea poziţiei. Singurul care putea în această procedură să facă identificarea era operatorul, dar în România legea interzice identificarea poziţiei telefonului. A fost o tentativă de a se trece o astfel delege prin Parlament, dacă bine îmi aduc aminte în timpul lui Boc, şi a fost respinsă tot de la gândul că ne spionează statul. România, prin operatorii de telefonie, nu poate depista poziţia. Este ridicol să susţii că în caz de accident aviatic STS trebuie să dea poziţia. Ei au impresia, vă garantez că este o impresie, că transmiterea de date pe care o face STS la alegeri, acolo ar putea umbla la cifre", a declarat șeful statului.

El a explicat că este vorba despre securizarea comunicaţiilor statului român, dar şi a a demnitarilor străini care vin pe teritoriul României.

"Se instalează Deveselu, credeţi că discută cineva pe telefonul mobil problemele de la Deveselu sau este un serviciu care garantează securitatea comunicaţiilor. (…) În momentul în care se constată scurgere din sistemul de comunicaţii al statului, atunci îl scurtezi de cap pe director fără reţinere, pentru că asta este misiunea lui", a mai precizat Băsescu.