Fostul președinte Traian Băsescu continuă războiul cu Laura Codruța Koveși, șefa DNA, și primadjunctul directorului SRI, Florian Coldea. El a acuzat o înscenare în dosarul fratelui său, Mircea Băsescu, condamnat la închisoare cu executare în dosarul „Bercea Mondial”. Traian Băsescu a atras atenția că fosta președintă a Tribunalului Olt a fost condamnată la 8 ani de închisoare, pentru că a primit mită să îl lase pe Bercea în libertate, însă fratele său nu figurează printre cei care au mituit- o pe judecătoare.

Mesaj pe Facebook

Fostul președinte a scris un mesaj lung pe pagina sa de Facebook: „Nu mai înţeleg nimic! Fratele meu a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Constanţa la patru ani de închisoare, pentru că ar fi primit 250.000 euro de la familia Anghel, pentru ca Bercea Mondial să fie anchetat şi judecat în stare de libertate şi, apoi, achitat de Tribunalul Olt. Fratele meu este identificat ca singur traficant de influență în favoarea lui Bercea Mondial. Mircea susţine că nu a primit aceşti bani şi că nu cunoştea niciun judecător de la Slatina sau Craiova.

Astăzi (ieri – n.red.), fosta preşedintă a Tribunalului Olt a fost condamnată la 8 ani de închisoare pentru că a primit mită 200.000 euro pentru a-l pune în libertate din arest preventiv şi a-l achita pe Bercea Mondial. Culmea Justiţiei este faptul că fratele meu, Mircea Băsescu, nu figurează printre cei care au mituit- o pe doamna judecătoare cu banii de la familia Anghel.

Codruţa, Florin, ştiţi voi ceva despre acest mister? Eu nu cred că a fost o înscenare ordinară, în condițiile în care și eu și fratele meu v-am informat de la bun început despre presiunile făcute de familia Anghel asupra fratelui meu.”