Conform unui sondaj publicat ieri de stiripesurse. ro, dacă alegerile parlamentare ar avea loc duminică, PSD ar câştiga detaşat bătălia, cu 45%.

Pe locul doi se clasează PNL, care a coborât la 20%.

Surpriza sondajului o constituie PMP, care a crescut pe ultima sută de metri, ajungând la 9%. ALDE şi USR îi urmează, cu un procent de 6%, UDMR -5%, iar PRU -2%.

La capitolul încredere, pe primele locuri sunt Primarul Capitalei, Gabriela Firea cu 63% şi Victor Ponta -50%, fost premier. Cei doi sunt urmaţi de premierul Dacian Cioloş şi Preşedintele Klaus Iohannis, cu un scor de 48%, respectiv 46%. O surpriză uriaşă este cota de încredere a fostului preşedinte Traian Băsescu. Acesta are un procent de 35% şi este urmat de Călin Popescu Tăriceanu, cu 34%. Ultima pe această listă este Alina Gorghiu, cu un scor de numai 21%.

Traian Băsescu prim-ministru

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a declarat că se uită „câineşte” la PNL ca posibil partener de alianţă după alegerile parlamentare. Totodată, acesta a afirmat că nu este exclus ca PMP să susţină un guvern PNL, dar condiţia este să fie ales el premier. Liderul PMP a precizat că nu este interesat de funcția de președinte al Senatului.

„Dacă nu va fi cu PSD, sigur că, așa, câineşte, mă uit la PNL ca la o soluţie, deşi doamna Gorghiu a spus că nu vrea să facă alianţă cu PMP’’, a spus Traian Băsescu în cadrul unei emisiuni televizate.

„Dacă va fi să sprijinim, o vom face cu condiţii, printre care să fie şi un premier care să dea o speranţă că ştie să conducă ţara asta din punct de vedere executiv’’, a subliniat Băsescu.