Traian Băsescu este convins că Partidul Social-Democrat va intra în „zodia cancerului”, cu procurorii DNA pe urmele marilor săi lideri. Europarlamentar PMP, Băsescu dă ca sigur desantul DNA în tabăra PSD!

„N-aș vrea să intru în zona de speculații, dar moștenirea de agresivitate a DNA-ului de pe vremea doamnei Kovesi s-a păstrat. Vă garantez că va fi spectacol!”, a spus Traian Băsescu, la România TV.

Dincolo de problemele cu DNA-ul, Băsescu afirmă că „multe se pot spune despre PSD, dar de data asta guvernarea a fost transparentă. Se cunosc cifrele, se cunosc deficitele, nu sunt ascunse! Asta cu găurile este o chestiune propagandistică, se cunosc problemele”.

Viitorul Vioricăi Dăncilă pare bătut în cuie. În opinia lui Traian Băsescu, Partidul Social-Democrat va avea un alt lider. Demisia de onoare a lui Dăncilă este ceea ce așteaptă Traian Băsescu:

„Eu sunt convins va pleca. Sigur, nu poate să facă anunțul în seara asta, dar va pleca de una singură și o va face destul de repede. Marea problemă este cine vine, pentru că PSD este într-o secetă de lideri, cum sunt majoritatea partidelor”.

Pe de altă parte, fostul șef al statului este convins că nimeni și nimic nu-l va urni pe Ludovic Orban de pe scaunul de premier: „Orban, cu siguranță, va rămâne premier! Din momentul ăsta, la scorul obținut de Klaus Iohannis, Parlamentul nu-l mai poate schimba, doar Iohannis îi mai poate spune să plece”.