Evenimentul Zilei > Politica > Băsescu spune că pensiile speciale reprezintă „furt din bani publici”. Vezi ce PENSIE primește fostul președinte!
Băsescu spune că pensiile speciale reprezintă „furt din bani publici”. Vezi ce PENSIE primește fostul președinte!

Băsescu spune că pensiile speciale reprezintă „furt din bani publici”. Vezi ce PENSIE primește fostul președinte!

„Furt din banii publici!”. Așa cataloghează Traian Băsescu acordarea de pensii speciale! Fostul președinte al României a vorbit și despre pensia sa, despre care spune că este asemănătoare cu a unui sergent major! Dovada: talonul de pensie!

"Credeti-mă că știu cum gândesc cei care beneficiază de pensii speciale. Serviciile de informaţii nu aveau cum sa nu stie ca urmeaza o noua legea facuta sa mai taie din hotia facuta tot de PSD si ALDE in 2015", a punctat fostul şef al statului la România TV pe subiectul pensionării generalilor din SRI.

 

"Va fac o rememorare. În 2010 in iunie s-a dat legea pensiilor nr 119. Legea 119 pe 2010 a desființat pensiile speciale, dar a menajat sistemul militar si nu i-a afectat pe cei care aveau pensii pana la 3.000 de lei. Militarii au avut un regim special, dar s-a introdus principiul pensiilor dupa contributie. In decembrie 2010 s-a dat legea 223 care stabilea sistemul pensiilor și avea 2 componente. A mai fost o lege foarte importanta data inaintea celor doua. Legea care stabilea pensia mica acelor care aveau pensii mici si s-a facut o pensie minima care apoi a crescut. Acesta a fost un concept care sa faca solid sistemul de pensii și in acelasi timp a fost un concept de egalitate. In 2015, cutia pandorei a fost deschisa cu pensiile specile pentru militari care nu mai aveau legatura cu contributia. Liderul sindical Dogaru care atunci semna cu Ponta si Antonescu desfiintarea CCR se falea ca au crescut pensiile militare, dar incorect. Marea problema a fost că dupa militari au venit mai multe categorii. După ce Oprea și-a facut isprava, au venit mai mulți cu pensii speciale de s-a ajuns la 400 de mii de pensionari care incasează pensie cat tot fondul de pensii, doar ca acesti bani nu cad din cer, iar ei nu au contribuit pt aceste pensii".

Traian Băsescu a găsit metoda prin care se ajunge la pensii de 30 de mii de lei!

"Furtul se face astfel, retineti ce spun, in ultima luna se dau prime mari si ei ies cu 85% din ultimul venit si nu numai ei si magistratii si ei fura fara rusine.  Toti devin apoi angajati civili si mai iau si salariu ca ei sunt oameni responsabili. Cand ii vezi zici ca sunt monumente de incredere, nu numai generalii si diplomatii si magistrati. Daca vor sa stabileasca viabilitatea sistemului de pensii trebuie revenit la legea din 2010", a punctat Băsescu.

„Vreau sa stiti ce inseamna pensie la un om care a ocupat cele mai mari functii în Romania, 2.906 lei. Asta e pensia mea după 44 de ani și 6 luni de nuntă. Pensie ca a unui sergent major. Daca la pensii nu suntem echitabili unde sa mai fim, salarizarea s-a mai reglementat acum si cred ca si pensiile trebuie puse la punct”, a conchis fostul președinte, la România Tv..

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.