„În primul rând, suntem într-o situație fără precedent. Guvernul PSD a fost trântit de două ori chiar de majoritatea PSD – o dată Grindeanu, o dată Tudose, iar acum venim cu guvernul liberal, care vrea să se trântească și el de două ori. Este fără precedent în lumea civilizată ca partidele, structurile care dau guverne, să vrea să dea voturi ca să pice.

Impresia despre România este groaznică. Nimeni nu înțelege cum am ajuns în situația în care deținătorii puterii executive să-și dea jos guvernele – de patru ori se întâmplă, dacă se finalizează ceea ce dorește Iohannis. Țara arată rău din acest punct de vedere”, a declarat Traian Băsescu la B1 TV.

Fostul președinte a mai spus că mai este un lucru care trebuie avut în vedere și președintele ar trebui să citească foarte corect acest lucru în Constituție: ”Este o singură putere care, prin Constituție, este destinată a fi stabilă – Parlamentul.

Deci, dacă vrei să dărâmi guvernul, îl dărâmi prin moțiune de cenzură. Președintele îl suspenzi, majoritatea îl poate suspenda oricând, cu sau fără motiv, dar Parlamentul, mecanismul constituțional este făcut în așa fel încât Parlamentul să aibă maximă stabilitate. Nu întâmplător sunt condiții atât de dificile de dizolvare a Parlamentului”, a mai declarat Traian Băsescu.

 

 

Te-ar putea interesa și: