Evenimentul Zilei > Politica > Băsescu a identificat marele pericol din preajma alegerilor
Băsescu a identificat marele pericol din preajma alegerilor

Băsescu a identificat marele pericol din preajma alegerilor

Traian Băsescu a comentat duelul de la distanță dintre Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis miercuri seară, la RTV.

Traian Băsescu a declarat că PMP îl susține în cursa pentru un nou mandat la Cotroceni pe Klaus Iohannis. În ciuda acestui fapt, europarlamentarul l-a taxat pe președintele în exercițiu pentru faptul că nu a acceptat o dezbatere față în față cu contracandidatul său.

„Nu poate fi etichetată ca fiind ceea ce se numete o competiție. Cred că toți suntem de acord că alegerile sunt o competiție între partide, alteori între oameni. Atunci când sunt între oameni, atunci ele, obligatoriu, trebuie să aibă un element de competiție reală, când cei doi se află față în față. Ce s-a întâmplat este acum ca la meciurile de box, când arbitrul constată un non-combat, când adversarii se feresc unul de altul și în mod normal, arbitrul îi sancționează pe amândoi.

Acum, arbitrul e publicul care duminică este chemat să spună cine a câștigat partida, numai că atleții nu au luptat în ring, va fi dificil. Pe de altă parte, trebuie să spun că pe această dezbatere a redus credibilitatea candidaților în competiția electorală, pentru că fiecare a fost cu ziariștii lui, fiecare cu locul lui de antrenament, pentru că nu au urcat în ring. Personal, sunt dezamăgit, pentru că riscul major este să se fi creat un precedent care să fie și la alte alegeri. Eu nu am ezitat să mă duc din turul 1 în întâlniri cu potențiali candidați pentru turul 2″, a declarat Traian Băsescu la RTV.

Traian Băsescu: Dăncilă e mai bună decât i s-a făcut imaginea

În mod suprinzător, Traian Băsescu a avut cuvinte măgulitoare la adresa fostului premier. În opinia sa, Viorica Dăncilă a fost subestimată. Aparițiile publice ale candidatului PSD din ultimele zile au demonstat că Dăncilă este un om politic cu un caracter puternic

„În primul rând, e mai bună decât i s-a făcut imaginea, a stat 9 ani la Bruxelles. Surd să fii și tot înveți. În niciun caz Viorica Dăncilă nu este un adversar care să poată fi umilit cu `ești prea slab ca să mă întâlnesc cu tine`. Din acest motiv, nu e nicio justificare ca această întâlnire să nu se fi produs (…) Această decizie (n.r. – Dăncilă în turul 2) luată de electorat trebuie respectată, cum trebuie respectată și decizia electoratului de a-l așeza pe Iohannis la 10 procente deasupra lui Dăncilă.

Personal, nu cred că se mai poate întâmpla ceva în această finală, dar trebuie avut în vedere faptul că lipsa unei confruntări directe, s-ar putea să genereze o creștere a absenteismului, care o avantajează pe doamna Dăncilă.

A luptat și dânsa, a avut o situație extrem de particularizată față de tot ceea ce afost din partea PSD. Dintotdeauna candidații PSD au plecat ca favoriți. Dânsa este singurul candidat al PSD care nu pleacă din psotura de favorit și asta i-a dat o amprentă eroică – duce o bătălia oricărei impresii, oricărei evaluări, ceea ce este meritoriu. Este un candidat care este catalogat având șanse zero, merge departe cu ultimul glonț, ceea ce arată un caracter puternic.

Eu cred că liderii PSD trebuie să se uite la câte procente au făcut la europarlamentare și să se uite câte procente va face doamna Dăncilă duminică și pe urmă să fugă să se uite în oglindă”, a declarat Traian Băsescu pentru sursa citată.