Evenimentul Zilei > Actualitate > Barcelona s-a prăbușit total
Barcelona s-a prăbușit total

Barcelona s-a prăbușit total

Formația catalană a suferit, duminică, a treia înfrângere consecutivă și poate pierde La Liga

FC Barcelona trece prin momente dificile în campionatul Spaniei. După 1-2, cu Real Madrid, 0-1, cu Real Sociedad, și completat de eliminarea din Liga Campionilor, formația catalană a înregistrat, duminică, pe „Camp Nou”, a treia înfrângere consecutivă, după triumful Valenciei, cu scorul de 2-1. În urmă cu o lună, Barcelona era aproape sigură că va cuceri un nou titlu în Spania, dar acum, odată cu ultimul insucces, trupa lui Luis Enrique este în pericol de a rata prima poziție în La Liga.

Messi, bornă galactică

Au mai rămas doar cinci etape înainte de sfârșitul sezonului, iar Barcelona se află acum la egalitate de puncte cu Atletico Madrid (76) și cu unul mai mult față de Real Madrid (75).

Singurul marcator al catalanilor în partida cu Valencia a fost Leo Messi. Având la picioare o perioadă neagră, în care nu a mai putut marca pe linie, cvintuplul câștigător al „Balonului de Aur” și-a trecut în cont, în urma reușitei de duminică, golul cu numărul 500 al carierei.

De la debutul său în fotbalul mare, în 2004, Messi a atins borna de 450 de goluri pentru Barcelona, și al 50-lea pentru naționala Argentinei, izbutit în urmă cu două săptămâni, dintr-un penalty, cu Bolivia (2-0).