Evenimentul Zilei > Actualitate > Bărbatul din Constanţa adus joi la Institutul „Matei Balş” are malarie
Bărbatul din Constanţa adus joi la Institutul „Matei Balş” are malarie

Bărbatul din Constanţa adus joi la Institutul „Matei Balş” are malarie

Marinarul care a revenit în COnstanţa din Nigeria, care a fost transportat de la Spitajul Judeţean Constanţa la Institutul "Matei Balş" din Bucureşti, are malarie, a declarat vineri Adrian Streinu Cercel, directorului institutului.

Directorul Institutului "Matei Balş" a precizat că analizele au confirmat că pacientul are această boală. Bărbatul va va fi ţinut sub tratament la Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale "Dr. Victor Babeş", scrie Agerpres.

Marinarul s-a întors pe 23 octombrie din Nigeria, unde a lucrat pe o platformă de foraj marin. Medicii din Constanţa au precizat că acesta prezenta simptome de hematurie și febră ridicată. Joi, el a chemat Salvarea şi a fost transportat la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean Constanţa unde, într-un salon izolat, a fost supus unor investigaţii amănunţite. Ulterior, el a fost transportat cu la Institutul Matei Balș.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din MAI, Raed Arafat, a declarat joi că suspiciunea de Ebola în cazul pacientului este extrem de mică. Despre o suspiciune minoră a vorbit şi ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, care a adăugat faptul că Nigeria nu mai este considerată focar de Ebola.

Din data de 19 octombrie, OMS a declarat Nigeria țară liberă de Ebola, ceea ce înseamnă că de 42 de zile nu se mai înregistrase niciun caz nou de Ebola, a explicat reprezentantul OMS în România, Victor Olsavszky.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: