Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Bacău, înscrisul în care consilierul local Ciril Bucioacă ar fi dat de înţeles că ar intenţiona să se sinucidă a fost depus la Finanţele Publice din Oneşti la sfârşitul lunii iulie, atunci când, de altfel, a fost şi ultima sa prezenţă în sediul instituţiei, transmite Mediafax.

În respectivul document, el solicită anularea licitaţiei prin care îi erau scoase la vânzare un spaţiu comercial şi un autoturism, în contul datoriilor de peste 40.000 de lei la bugetul de stat. În aceeaşi cerere, Ciril Bucioacă îşi exprimă dorinţa ca familia sa să vândă respectivele bunuri pe motiv că ar obţine preţuri mai bune, banii obţinuţi urmând să-i vireze în contul datoriilor la Fisc.

"În finalul acelei cereri, bărbatul susţine că este dispus să plătească cu viaţa pentru că nu şi-a administrat corect afacerile. O copie a documentului, care avea inclusiv antetul firmei sale, a fost depusă la dosarul în care se desfăşoară cercetări cu privire la acest caz de sinucidere”, a declarat, miercuri, responsabilul mass-media al Poliţiei Judeţene Bacău, Valerica Manole.

Pe de altă parte, oficialii Finanţelor Publice Bacău susţin însă că nu ar exista o legătură între sinuciderea consilierului local, care şi-a dat foc în maşină în centrul Oneştiului, şi Fisc, pe motiv că datoria pe care o avea la buget era eşalonată, iar bărbatul nu mai intrase în sediul instituţiei de mai bine de o lună.

Potrivit reprezentanţilor Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP) Bacău, Ciril Bucioacă avea o datorie de 40.970 de lei către bugetul de stat, la sfârşitul lunii iulie, debit care însă fusese eşalonat la plată. Bărbatul nu a reuşit să respecte graficul de plăţi şi, în consecinţă, în luna iunie a acestui an, Fiscul a trecut la executarea silită şi i-a scos la licitaţie un spaţiu comercial, la preţul de 3.000 de lei, şi un autoturism, bunuri cu care gajase în momentul eşalonării. După trei licitaţii organizate în această vară, AJFP Bacău nu a reuşit să-i vândă bunurile, urmând ca în septembrie să fie scoase din nou la licitaţie. Cu toate acestea, susţin reprezentanţii Finanţelor Publice Bacău, bărbatul nu ar fi avut niciun motiv să recurgă la suicid din cauza problemelor pe care la avea cu Fiscul, având în vedere că instituţia nu-i vânduse niciun bun şi nici nu trecuse la alte forme de executare silită.