Bărbatul acuzat de înjunghierea a patru copii din Franța, reţinut pentru tentativă de omor

Bărbatul acuzat de înjunghierea a patru copii din Franța, reţinut pentru tentativă de omor

 Bărbatul suspectat că a înjunghiat patru copii într-un loc de joacă din Alpii francezi a fost reţinut sub acuzaţia de tentativă de omor.

Judecătorii francezi i-au înmânat sâmbătă acuzaţiile preliminare solicitantului de azil sirian în vârstă de 31 de ani, al cărui nume nu a fost dezvăluit. El urmează să se prezinte în instanţă în această după-amiază.

În urma înjunghierii, patru copii s-au luptat pentru viaţa lor. Doi adulţi au fost, de asemenea, răniţi în atacul care a avut loc joi dimineaţa în oraşul pitoresc Annecy.

Sâmbătă, procurorul principal Line Bonnet-Mathis a declarat că martorii l-au auzit pe suspect, care purta o cruce la gât, spunând "în numele lui Iisus Hristos" în timp ce i-a atacat pe copii, relatează Independent.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ea a dezvăluit că s-a constatat că suspectul nu se afla sub influenţa alcoolului sau a drogurilor atunci când a fost examinat în arest.

Ea a spus: "Un medic psihiatru l-a examinat, de asemenea, şi l-a pronunţat ca fiind capabil să se prezinte în faţa instanţei. Este prematur să se facă orice fel de concluzie psihiatrică cu privire la starea agresorului până în prezent".

Suspectul intrase legal în Franța

După arestarea sa, prim-ministrul francez Elisabeth Borne a declarat că suspectul este un cetăţean sirian care a primit azil în Suedia în urmă cu 10 ani. Ea a confirmat că acesta intrase legal în Franţa şi că avea asupra sa documente de identitate suedeze şi un permis de conducere suedez.

El a cerut azil în Franţa, care nu a fost procesat, deoarece avea deja statutul de refugiat în Suedia, a spus ea.

Joi, procurorul din Annecy, Bonnet-Mathis, a declarat că nu există "nicio dovadă" a unui motiv terorist.

Acest lucru a apărut după ce surse din cadrul poliţiei au declarat pentru ziarul francez Le Monde că bărbatul s-a declarat creştin sirian în cererea sa de azil în Franţa.

De asemenea, publicaţia a relatat că, în momentul arestării, acesta purta o cruce creştină pe un lanţ la gât. (Sursa: Medifax).