"Situaţia din Afganistan rămâne dificilă. Cred că este în interesul nostru privind siguranţa naţională să le oferim partenerilor afgani cele mai bune oportunităţi pentru a avea succes", a declarat Barack Obama, conform CNN.

"În loc să reducem trupele până la nivelul de 5.500 până la sfârşitul acestui an, Statele Unite vor menţine aproximativ 8.400 de militari în Afganistan în 2017, după sfârşitul mandatului meu", a precizat Obama.

Surse de la Pentagon afirmau înainte de anuţul făcut de preşedintele Statelor Unite ale Americii că în Afganistan vor fi menţinuţi numai 5.500 de militari americani.

În prezent, în Afganistan sunt 9.800 de militari americani, iar, până la sfârşitul acestui an, se va ajunge gradual la nivelul de 8.400 de persoane, scrie Mediafax

"Talibanii rămân o ameninţare. Forţele de securitate afgane nu sunt încă atât de puternice cât ar trebui să fie. Decizia luată astăzi îi va permite succesorului meu să aibă o bază solidă pentru a putea să înregistreze progrese în Afganistan şi să aibă flexibilitatea necesară pentru a răspunde evoluţiei ameninţării teroriste. Nu voi permite ca Afganistanul să fie utilizat ca fief al teroriştilor", a subliniat preşedintele SUA.