Barack Obama discută cu premierul turc despre Siria, cu bâta de baseball în mână | FOTO

Barack Obama discută cu premierul turc despre Siria, cu bâta de baseball în mână | FOTO

O fotografie cu Barack Obama a dat naştere unor speculaţii, pe internet, legate de semnificaţia ei. Poza, publicată pe site-ul Casei Albe, îl arată pe liderul american vorbind la telefon, cu o bâtă de baseball în mână.

Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, şi premierul Turciei, Recep Tayyip Erdogan, doresc "o accelerare a tranziţiei politice" din Siria şi îndepărtarea de la putere a lui Bachar al-Assad, a anunţat Casa Albă. Cei doi lideri au avut discutat telefonic despre problema siriană.

Barack Obama şi Recep Tayyip Erdogan şi-au exprimat, de asemenea, "neliniştea în creştere cu privire la atacurile fără milă ale regimului sirian împotriva propriului său popor, cel mai recent la Alep", se mai arată în comunicatul preşedinţiei americane.

După cum se poate vedea în fotografia de pe site-ul Casei Albe, Barack Obama ţinea în mână o bâtă de baseball în timpul convorbirii cu liderul turc, ceea ce a dat naştere la speculaţii legate de mesajul ascuns sau semnificaţia acestei fotografii. Relaţiile între Turcia şi Siria sunt tot mai tensionate, mai ales după ce forţele armate siriene au doborât un avion turc.

Ne puteți urmări și pe Google News

Secretarul pentru Presă al Casei Albe, Jay Carney, a fost întrebat despre fotografie, în urmă cu două zile, a promis că va veni cu explicaţie, dar acest lucru nu s-a întâmplat până acum, comentează presa şi blogurile americane. Cei doi lideri au căzut de acord să-şi concentreze eforturile pentru a-i ajuta pe refugiaţii sirieni. În timpul conversaţiei telefonice, Erdogan şi-a exprimat condoleanţele pentru cei care şi-au pierdut viaţa în incidentul armat din Colorado.