Sâmbătă, Bansky a publicat, pe contul său de Instagram, lucrarea realizată în contextul protestelor din zeci de orașe americane. Astfel, noua lucrare a artistului britanic anonim prezintă un altar cu o fotografie în care apare o figură de om desenată complet în negru, fără trăsături şi flori, înconjurate de lumânări. Însă, flacăra unei lumânări creşte până începe să ardă colţul steagului Statelor Unite pus pe perete în spatele din spatele altarului.

„Oamenii de culoare au fost lăsaţi baltă de sistem. Sistemul alb. Acest sistem defectuos le face viaţa mizerabilă şi nu este treaba lor să repare acest lucru. Asta este o problemă a albilor și dacă nu și-o rezolvă singuri, cineva trebuie să urce să dărâme ușa”, a scris Banksy pe pagina sa de Instagram.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Banksy (@banksy) on

Amintim că, George Floyd a murit pe 25 mai, în urma unui stop cardiorespirator survenit în timp ce el era imobilizat de mai mulți agenți ai Poliției din Minneapolis, după cum a arătat raportul oficial al autopsiei.

Imaginile în care se vede cum un polițist stă cu genunchiul pe gâtul bărbatului de 46 de ani, în timp ce acesta spune că nu poate să mai respire, până când pur și simplu își dă ultima suflare, au revoltat întreaga lume, stânrnind ample proteste în SUA, dar și în multe dintre marile orașe de pe glob.

Banksy este un pseudonim, pentru un artist graffiti, activist politic, regizor de film și pictor englez.

Arta urbană satirică și epigramele subversive combină umor negru și graffiti făcute după un șablon distinctiv. Astfel de lucrări artistice de critică politică și socială au fost prezente pe străzi, pereți și poduri din orașe din întreaga lume.

Lucrarea lui Banksy a fost formată din scena underground din Bristol, care a implicat colaborări între artiști și muzicieni. Potrivit autorului și designerului grafic Manco Tristan și Home Sweet Home, Banksy, „s-a născut în 1974 și a crescut în Bristol, Anglia. Fiul unui tehnician fotocopiator, el a fost instruit ca măcelar, dar s-a implicat în graffiti în timpul marelui boom al aerosolului din Bristol al anilor 1980.”