După ce Evenimentul zilei a publicat două articole despre ţeapa pe care şi-a luato un medic veterinar, care a decis să îşi cumpere o maşină de la o firmă cu renume, în speţă UniCredit Leasing Corporation, şi de care s-a aflat ulterior că figurează la graniţă ca fiind furată, banca a cedat. I-a oferit lui Florin Leau un atutoturism marca BMW X6 de culoare neagră, în valoare de 34.000 de euro. Povestea a început din luna martie 2015, când tânărul medic s-a hotărât să îşi cumpere o maşină. S-a prezentat în parcul auto UniCredit Leasing Corporation IFN SA de la Ciorogârla. A pus ochii pe un BMW 318 Diesel. Mai târziu avea să afle că este de fapt un 320 Diesel. L-a luat în leasing, a plătit la început 3.812 euro, iar lunar, timp de un an, 646 de euro. Nimeni nu i-a spus că autoturismul apare furat întro bază de date internaţională.Bulgarii i-au spus că maşina este furată

În acelaşi an, a ieşit cu maşina din ţară, cu procură de la UniCredit Leasing, luând drumul Turciei şi Austriei, cu afaceri. Norocul lui a fost că nimeni nu l-a verificat aşa cum trebuie şi a trecut prin vamă fără niciun fel de problemă. N-a mai avut acelaşi noroc şi anul acesta. Se întâmpla în primăvară. Era cu prietena lui şi trebuiau să ajungă la Istanbul. A trecut de filtrul românilor, care i-au cerut doar buletinul, dar la bulgari, după un control efectuat ca la carte, Florin avea să afle că este la volanul unei maşini furate.„M-au sechestrat atât pe mine, cât şi maşina. M-au catalogat drept hoţ, un infractor, deşi eu habar nu aveam despre ce este vorba. Au venit românii de la vama noastră şi mi-au spus că maşina apare ca furată într-o bază de date internaţională şi că trebuie să lămuresc problema. Am sunat repede la UniCredit şi mi-au dat un număr de telefon ca să sun la un comisar din IGPR, că ştie el problema. Nu l-am găsit, iar după şase ore de îngheţat prin vamă, poliţiştii ne-au lăsat să plecăm“, ne-a povestit Florin Leau, în urmă cu o lună, când i-am publicat povestea halucinantă. Acesta a încercat cu vorbă bună să rezolve problema cu firma de la care cumpărase maşina şi pentru care plătise 11.500 de euro.

Despăgubiri de un milion de euro

Pentru că nu s-a ajuns la nicio înţelegere, Florin şi-a luat un avocat şi a dat în judecată UniCredit pentru înşelăciune şi a cerut despăgubiri de un milion de euro.

Pentru a evita un proces în care ar fi fost târătă, banca i-a oferit medicului veterinar un BMW X6, evaluat la 34.000 de euro, deşi iniţial îi oferise un BMW X5, dar care s-a aflat ulterior că avea nişte probleme.