„Din păcate, oameni nedemni au luat destinul comunităţilor musulmane şi al anumitor guverne precum cel al Arabiei Saudite'', a declarat sâmbătă ayatollahul Khamenei într-o reuniune cu ocazia începerii Ramadanului, luna sfântă a musulmanilor.

„Aparent, aceşti oameni cred în Coran, dar în practică ei acţionează contra învăţăturilor acestuia. Ei sunt apropiaţi de necredincioşi şi le oferă inamicilor bunurile pe care ar trebui să le utilizeze pentru poporul lor'', a adăugat liderul iranian.

Arabia Saudită (sunită) şi Iranul (şiit), două puteri regionale rivale, sunt în tabere diferite în majoritatea conflictelor din Orientul Mijlociu.

În cadrul unui summit desfăşurat la Riad pe 21 mai şi care a reunit SUA, ţările arabe şi musulmane, Iranul a fost acuzat de preşedintele american Donald Trump şi de regele Salman al Arabiei Saudite că susţine terorismul în lumea musulmană.

Preşedintele moderat iranian, Hassan Rohani, reales recent, a denunţat luni summitul de la Riad, pe care l-a catalogat un 'show fără nicio valoare politică