El a practicat această profesie timp de 66 de ani 187 zile, până la 31 mai 2016. Shehadehs a rămas și după această dată avocat profesionist în Ramallah, West Bank. El a devenit avocat încă din 27 noiembrie 1949, după ce a obținut diploma de absolvire a Facultății de Drept din Ierusalim.

Fuad Shehadehs, împreună cu fratele său, a înființat societatea de avocatură A. F. & R. Shehadehs. Acum, în vârstă de 90 acum, încă mai conduce afacerea de familie.

Recordul anterior, pentru cea mai lungă carieră de avocat, a fost de 66 de ani, 99 de zile și a fost deținut de Emanuel Hugh McGregor (n. 13 martie 1920, Statele Unite ale Americii). Emanuel Hugh McGregor a fost avocat profesionist în Chardon, Ohio, SUA, din 17 martie 1948 până la 24 iunie 2014.

Guinness World Records, cunoscută până în anul 2000 ca The Guinness Book of Records este o carte de referință publicată anual, care conține o colecție recunoscută internațional de recorduri mondiale, atât performanțe umane cât și lucruri extreme ale lumii naturale. Cartea în sine deține un record mondial, ca fiind cea mai bine vândută serie de carte care deține drepturi de copyright.