Evenimentul Zilei > Actualitate > MĂCEL în PLINĂ STRADĂ. AVOCATUL unui CELEBRU clan de INTERLOPI a fost ASASINAT în CAPITALĂ
MĂCEL în PLINĂ STRADĂ. AVOCATUL unui CELEBRU clan de INTERLOPI a fost ASASINAT în CAPITALĂ

MĂCEL în PLINĂ STRADĂ. AVOCATUL unui CELEBRU clan de INTERLOPI a fost ASASINAT în CAPITALĂ

Luni, avocatul uneia dintre cele mai cunoscute bande criminale din Honduras a fost asasinat, în centrul capitalei Tegucigalpa, în apropiere de Curtea Supremă şi de palatul prezidenţial, a anunţat poliţia, informează AFP.

Avocatul Reynaldo Barahona, în vârstă de 45 de ani, a fost împuşcat cu mai multe gloanţe de câțiva bărbaţi care purtau cagule şi uniforme de poliţie, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei, Edgardo Barahona

Asasinatul a fost comis într-un magazin din faţa Curţii Supreme, a mai adăugat acesta. Ancheta se concentrează pe o crimă comisă fie de membri ai grupului Barrio-18, pe care i-a apărat, fie de formaţia rivală Mara Salvatrucha (MS-13).

Acţiunile criminale ale bandelor, care comit furturi, asasinate şi trafic de droguri, fac din Honduras una dintre ţările cu cea mai mare rată de violenţe din lume. Din 2002, 153 de avocaţi au fost asasinaţi în Honduras, potrivit Comisariatului pentru drepturile omului din Honduras (Conadeh), care estimează că în medie 15 avocaţi au fost împuşcaţi în fiecare an din 2010.