Evenimentul Zilei > Actualitate > Avion căzut în condiţii suspecte
Avion căzut în condiţii suspecte

Avion căzut în condiţii suspecte

Avionul de mici dimensiuni care s-a prăbuşit, ieri, în apropierea Aeroportului „Ştefan cel Mare“, din Suceava, a beneficiat de condiţii optime de zbor.

„Nu ştim din ce cauză s-a prăbuşit. Condiţiile de zbor erau bune, cu vânt sub 10 m/s, iar vizibilitatea era foarte bună“, a declarat, imediat după producerea tragediei, directorul aeroportului. Cea mai vehiculată variantă este aceea a unei defecţiuni tehnice. Avionul de tip Polaris-FK 14 era pilotat de către directorul general adjunct al combinatului de celuloză şi hârtie AMBRO SA Suceava, Eric Rossmann, 38 de ani.

Bărbatul, care era singur în avionul cu două locuri, a decedat pe loc. Dan Asmarandei a precizat că pilotul avea obligaţia de a ţine legătura cu turnul de control, motiv pentru care anchetatorii vor asculta banda încercând să afle cu exactitate care au fost împrejurările producerii accidentului.

S-a oprit motorul

Gheorghe Haliţa, primarul comunei Siminicea, a declarat că avionul s-a prăbuşit la aproximativ 500 de metri de o zonă locuită. Potrivit unor martori oculari, motorul avionului cu două locuri s-ar fi oprit cu câteva secunde înaintea prăbuşirii. „Am auzit o explozie şi m-am uitat în direcţia de unde a venit zgomotul. Am observat avionul care era în picaj şi apoi s-a înfipt cu botul în arătură“, spune Viorel Boicu, unul dintre sătenii care au asistat în direct la moartea omului de afaceri francez.

Ancheta, în acest caz, a fost preluată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava, la faţa locului urmând să sosească şi reprezentanţi ai Autorităţii Aeronautice Civile din România. Eric Rossmann era căsătorit şi avea o fetiţă în vârstă de un an. Bărbatul este nepotul patronului grupului francez de firme Rossmann, unul dintre cei mai mari producători de carton şi hârtie din Europa.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: