Avioane Craiova, din nou la privatizare

Avioane Craiova, din nou la privatizare

Procesul de privatizare al Avioane Craiova SA va continua, etapele parcurse şi documentele întocmite păstrându-şi valabilitatea, a anunţat ieri Ministerul Economiei, acţionarul majoritar al fabricii.

Procesul de privatizare va continua, deşi, începând cu ianuarie 2009, Autoritatea de Valorificare a Activelor Statului (AVAS), instituţia care a iniţiat procedurile de vânzare a pachetului majoritar, nu mai este proprietarul întreprinderii.

Liderul de sindicat de la Avioane Craiova, Victor Peţa, a afirmat recent că situaţia societăţilor aflate în portofoliul AVAS este confuză, întrucât ordonanţa prin care ele treceau de la Ministerul Economiei la autoritate a fost respinsă de către Parlament.

Ministerul Economiei a anunţat că etapele parcurse şi documentele întocmite de AVAS îşi "păstrează valabilitatea".

Ne puteți urmări și pe Google News

"În ceea ce priveşte privatizarea SC Avioane Craiova SA, se are în vedere continuarea procedurilor de privatizare demarate de AVAS, în vederea finalizării procesului de privatizare a acestui operator economic, etapele parcurse şi documentele întocmite păstrându-şi valabilitatea", a anunţat Ministerul Economiei.

Peţa consideră că este "normal şi corect" ca procesul de privatizare să fie continuat de către noul acţionar majoritar.

La sfârşitul lunii decembrie 2008, Camera Deputaţilor a aprobat Legea 308 de respingere a Ordonanţei de Urgenţă privind reorganizarea AVAS prin comasarea prin absorbţie cu OPSPI, publicată în Monitorul Oficial la 31 decembrie 2008.