Evenimentul Zilei > Actualitate > Avertizare de la MAE. Ce trebuie să faci dacă vrei să mergi în această țară. E oficial!
Avertizare de la MAE. Ce trebuie să faci dacă vrei să mergi în această țară. E oficial!

Avertizare de la MAE. Ce trebuie să faci dacă vrei să mergi în această țară. E oficial!

Ministerul Afacerilor Externe anunță că toate persoanele care intră în această țară sunt obligate să completeze un formular special şi să prezinte un test COVID-19.

Toate persoanele care intră în Grecia au obligaţia de a completa un formular PLF (Passenger Locator Form) cu cel puţin 24 de ore înaintea începerii călătoriei, indiferent de ţara din care sosesc, această măsură fiind valabilă de marţi, informează un comunicat remis de către Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

Cui se aplică obligația de a completa formularul PLF

Obligaţia de a completa formularul PLF se aplică şi tuturor persoanelor care părăsesc teritoriul Republicii Elene, indiferent de destinaţie. Sunt exceptaţi de la această obligaţie turiştii care părăsesc Grecia ca urmare a finalizării sejurului.

De asemenea, precizează MAE, începând de miercuri, toate persoanele care intră în Republica Elenă, indiferent de ţara din care sosesc sau de mijlocul de transport folosit, sunt obligate să prezinte un test molecular (PCR) cu rezultat negativ pentru coronavirus, care să fi fost prelevat cu maximum 72 de ore anterior intrării pe teritoriul Greciei.

MAE reiterează recomandarea adresată cetăţenilor români de a se informa temeinic anterior deplasării în străinătate şi de a respecta cu stricteţe măsurile adoptate în contextul pandemiei de COVID-19.

De unde pot solicita asistență consulară cetățenii români

Cetăţenii români au posibilitatea de a solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Atena +302106774035 sau al Consulatului General al României de la Salonic +302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

Cei care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă +306978996222 şi al Consulatului General al României de la Salonic +306946049076.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet atena.mae.ro,salonic.mae.ro/,ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro, www.mae.ro. Cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie şi aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă”, care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: