Evenimentul Zilei > Vremea > Alertă meteo. Cod galben de vijelii. Unde lovește prăpădul
Alertă meteo. Cod galben de vijelii. Unde lovește prăpădul

Alertă meteo. Cod galben de vijelii. Unde lovește prăpădul

Meteorologii au emis, luni, atenţionări nowcasting Cod galben de averse şi vânt, valabile în trei judeţe din Transilvania şi Crişana, în următoarele ore.

Conform prognozei Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), până la ora 18:00, în zonele joase din judeţele Mureş şi Harghita se vor semnala descărcări electrice, grindină, intensificări ale vântului, grindină de mici dimensiuni şi averse care vor cumula 15 l/mp.

De asemenea, până la ora 17:00, în localităţile Oradea, Tileagd, Oşorhei, Ineu, Sârbi, Cetariu şi Paleu din judeţul Bihor se vor semnala grindină de mici dimensiuni, descărcări electrice, averse care vor cumula 15 l/mp şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, a preciat că și în România primele patru luni au fost cele mai călduroase, cu abateri termice pozitive de până la 3,9 grade Celsus. În acest context, vara 2020 se anunță a fi una cu valori peste media normală.

 

IUNIE – Potrivit prognozei meteo, vor exista averse și instabilitate atmosferică până pe 4 iunie. Din 5 iunie temperaturile vor crește până spre 28 de grade Celsius, iar în 6 iunie chiar valori mai mari în cea mai mare parte a țării, nu numai în sud-est, chiar în est, vest și centru.

Potrivit meteorologilor, în acest moment, după cum arată informațiile cu privire la primele trei săptămâni din prima lună de vară, sunt așteptate temperaturi apropiate de normal și ușor mai ridicate în sudul și sud-estul României.

La jumătatea lunii iunie, cantitățile de precipitații estimate vor fi excedentare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în jumătatea nord-vestică a acesteia. Spre finalul acestei luni, ploile vor fi din ce în ce mai restrânse, chiar deficitare, mai ales în zonele intracarpatice.
Publicat in categoriile: Vremea
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: