Evenimentul Zilei > International > Avertismentul unui general israelian: Hezbollah va lansa mii de rachete asupra Israelului în cazul unui nou război
Avertismentul unui general israelian: Hezbollah va lansa mii de rachete asupra Israelului în cazul unui nou război

Avertismentul unui general israelian: Hezbollah va lansa mii de rachete asupra Israelului în cazul unui nou război

Generalul maior Eyal Eisenberg, șeful comandamentului armatei israeliene însărcinat cu apărarea civilă, a avertizat că gruparea șiită libaneză Hezbollah va lansa sute, dacă nu chiar mii de rachete asupra teritoriului statului evreu înntr-un posibil viitor conflict armat între cele două părți.

Israelienii ar trebui să fie pregătiți pentru provocări majore, a mai declarat generalul care s-a retras ieri din funcția de comandant, fiind înlocuit de generalul-maior Yoel Strick, scrie Times of Israel.

Israelul s-ar putea confrunta cu o ploaie de rachete, chiar și între 1000-1500 de proiectile pe zi, a mai atras atenția Eisenberg.

În ciuda acestui scenariu, statul evreu este pregătit să neutralizeze orice tip de atac din partea milițiilor Hezbollah, a adăugat generalul. „Va fi greu? Putem să le facem față? Cu siguranță, nu avem de ales”, a mai precizat acesta.

Declarațiile sale vin la scurt timp după ce armata israeliană a avertizat populația că suste de persoane ar putea muri în cazul unui nou conflict cu gruparea Hezboolah. Planurile de urgență ale armatei prevăd evacuarea comunităților de la granița cu Libanul și relocarea lor fie în incinta unor baze militare, fie în alte locuri mai sigure.