Astfel, am putea avea temperaturi peste normalul lunilor respective şi cu un deficit de precipitaţii, dar și ploi torențiale, ce pot avea aspectul furtunilor de vară.

Cum vara este pe sfârșite, meteorologii îşi îndreaptă atenţia asupra primelor două luni de toamnă. Florinela Georgescu, director Meteorologie Operaţională în cadrul ANM, a vorbit despre cum vor fi lunile septembrie şi octombrie 2019 din punct de vedere al temperaturii şi al precipitaţiilor.

„Din punctul de vedere al estimării pentru toamnă, pot să vă spun că există o oarecare incertitudine. Pe de o parte există semnalul din partea centrului european de la Reading, acela ale cărui prognoze le folosim în mod curent, care arată că lunile de toamnă, cel puţin septembrie şi octombrie, ar putea avea temperaturi peste normalul lunilor respective şi cu un deficit de precipitaţii.

Pe de altă parte, există semnalul din partea altor centre climatologice, care tratează per ansamblu sezonul de toamnă, la nivel european, care arată că în Sud-Est, deci şi în ţara noastră, nu ar putea lipsi episoadele cu mai multă ploaie, ploi care, până la jumătatea toamnei, ar putea avea aspectul furtunilor de vară, în timp ce partea de vest a Europei ar putea continua cu deficit de precipitaţii şi temperaturi mai ridicate”, a explicat Florinela Georgescu, potrivit RealitateaTV.