Evenimentul Zilei > Actualitate > AVERTISMENTUL lui Stephen Hawking: EXTRATEREŞTRII vor cuceri şi vor coloniza omenirea
AVERTISMENTUL lui Stephen Hawking: EXTRATEREŞTRII vor cuceri şi vor coloniza omenirea

AVERTISMENTUL lui Stephen Hawking: EXTRATEREŞTRII vor cuceri şi vor coloniza omenirea

Stephen Hawking a avertizat că extratereștii vor cuceri și vor coloniza omenirea, iar Pământul, aşa cum îl ştim, ar putea fi distrus. El a explicat că adevărata provocare pentru cei de pe Terra este aceea de a putea şti cu adevărat şi cum arată extratereștrii.

De altfel, celebrul astrofizician a subliniat recent că inteligența artificială ar putea controla omenirea în următorii 100 de ani şi şi-a exprimat convingerea că dacă inteligența artificială nu va cuceri omenirea, atunci o specie avansată de extratereștrii sigur o va face, relatează Daily Mail.

"Dacă extratereștrii ne vor vizita atunci rezultatul va fi acelaşi ca atunci când Columb a ajuns în America, iar acest lucru nu a fost deloc benefic pentru amerindieni", a spus Hawking.

Stephen Hawking coordonează un proiect de amploare pentru identificarea existenței extratereștrilor în spațiu, folosind două dintre cele mai puternice telescoape din lume. Astfel, vor fi analizate un milion dintre cele mai apropiate stele de Terra în căutarea de semnale din spațiu a unor forme inteligente de viață.

Faptul că pe Marte s-a descoperit existenţa apei în stare lichisă a reaprins discuţiile că viața extraterestră ar putea fi găsită în viitorul apropiat.

"Adevărata provocare este aceea de a ne da seama cum extratereștrii ar putea arăta", a atras atenţia Stephen Hawking.