Evenimentul Zilei > Social > Avertismentul lui Alexandru Rafila: Situația se poate agrava, dacă nu se respectă regulile
Avertismentul lui Alexandru Rafila: Situația se poate agrava, dacă nu se respectă regulile

Avertismentul lui Alexandru Rafila: Situația se poate agrava, dacă nu se respectă regulile

Alexandru Rafilă, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, a declarat, la Antena 3, că nu era nimic de neașteptat. El mai spune că situația se poate agrava dacă oamenii nu vor respecta măsurile impuse de autorități.

 

„Nu este nimic neașteptat. Cred că oricine are cunoștințe minimale despre modul de transmitere a acestei infecții și a observat două lucruri importante: mesajele care au venit pe toata canelele de media, care erau foarte contradictorii, și multe persoane au așteptat aceste mesaje ca să nu respecte cele trei-patru reguli extrem de simple”, a spus Rafila.

„Suntem pe locul 3 în UE. Se face o raportare la un interval de două săptămâni. În ultimele 24 de ore, într-adevăr, avem cel mai mare număr de cazuri din UE, raportat la populație. Lucrurile sunt foarte îngrijorătoare și ele se vor accentua”, subliniază Alexandru Rafila.

„Numărul de cazuri va mai crește și încet-încet spitalele care tratează pacienți și secțiile de Terapie Intensivă vor înregistra cifre mai mari. Lucrul acesta trebuie să ne dea de gândit foarte serios”, a adăugat medicul.

Acesta a venit și cu o serie de soluții, dar precizând că depinde doar de populație.

„Dacă o să reușim să transmitem un mesaj coerent din toate direcțiile către public și vom dezvolta un soi de atitudine civică care să-i impulsioneze pe cei care nu respectă regulile și să le impunem prin atitudine civică să le respecte și dacă se vor implica și autoritățile locale, atunci în două săptămâni putem să transformăm trendul acesta crescător într-un descrescător.Dacă începând de mâine populația va avea un comportament exemplar, atunci trendul se schimbă și peste două săptămâni începem să vedem schimbări”, a spus Rafila.

Până astăzi, 8 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 30.175 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 22.284 au fost externate, dintre care 20.799 de pacienți vindecați și 1.485 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

În intervalul 07.07.2020 (10:00) – 08.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 18 decese (6 bărbați și 12 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Brașov, Dâmbovița, Galați, București, Prahova, Sălaj, Suceava și Vâlcea.

Dintre acestea, 2 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 50-59 ani, 6 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 3 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 7 decese la persoane de peste 80 de ani.

Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 555 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: