Aceste date par să fie validate de alte lucruri descoperite de savanții din Coreea de Sud. Cercetătorii din Seul au ajuns la concluzia că în mai multe rânduri pacienții care s-au recuperat după Covid-19 au dezvoltat din nou boala, ” posibil pentru că virusul a rămas în interiorul lor și a reînviat cumva”.

The Straits Times  că aproximativ 51 de pacienți care au fost „vindecați” în Coreea de Sud au fost testați din nou pozitiv E mai puțin probabil să se fi infectat din nou, ci mai degrabă virusul s-a reactivat la acești oameni, având în vedere că testele au ieșit pozitive la scurt timp după ce aceștia au fost eliberați din carantină, a declarat  Jeong Eun- kyeong, directorul general al KCDC. „În timp ce punem mai multă greutate asupra reactivării ca fiind cauza posibilă, efectuăm un studiu cuprinzător în acest sens”.

„Au existat multe cazuri când un pacient în timpul tratamentului a fost testat negativ o zi și a doua zi pozitiv”. Un pacient este considerat complet recuperat atunci când două teste efectuate cu un interval de 24 de ore arată rezultate negative.Teama că ar putea să se reinfecteze crește și în China, după ce în mai multe rânduri  au apărut informații  că unii pacienți vindecați  au fost depistați din nou pozitiv – sau chiar au murit răpuși de boală – după ce au fost externați din spital pe motiv că s-au vindecat.