Evenimentul Zilei > Social > Avertisment pentru milioane de oameni care au probleme cu alergia din cauza polenului
Avertisment pentru milioane de oameni care au probleme cu alergia din cauza polenului

Avertisment pentru milioane de oameni care au probleme cu alergia din cauza polenului

Milioane de oameni au fost avertizați cu privire la consecințele care pun viața în pericol pe măsură ce polenul este în aer. Persoanele cu astm bronșic sunt expuse riscului de atacuri mortale atunci când numărul de polen crește.

Asthma and Lung UK a spus că peste trei milioane de oameni din Marea Britanie suferă de afecțiuni pulmonare, cum ar fi astmul sau boala pulmonară obstructivă cronică (BPOC) și sunt expuși riscului de atacuri sau erupții. Persoanele cu febra fânului se pot aștepta la apariția unor simptome, cum ar fi curgerea nasului și mâncărimea ochilor.

Creșterea nivelului de polen

Dar mai mult de jumătate dintre persoanele care trăiesc cu astm bronșic (59 la sută) spun că polenul poate declanșa simptome cum ar fi respirația șuierătoare și lipsa de aer. Un alt sfert dintre cei care trăiesc cu BPOC spun același lucru, potrivit cercetărilor organizației de caritate.

Alergiile pot determina încordarea căilor respiratorii și acumularea de mucus lipicios, ceea ce face respirația mai dificilă. Atacurile de astm pot fi fatale – aproximativ patru persoane din Marea Britanie mor din cauza unui atac în fiecare zi.

Dr. Andy Whittamore, conducător clinic pentru Astm și Lung Marea Britanie, a declarat: „Când nivelurile de polen sunt maxime, acest lucru poate fi mortal pentru cei cu afecțiuni pulmonare, cum ar fi astmul, care pot suferi simptome grave și pot avea atacuri care pun viața în pericol. Aceste atacuri îi pot lăsa pe oameni să lupte pentru a respira, ceea ce poate fi terifiant, dar există lucruri pe care le pot face pentru a avea grijă de ei înșiși.”

Verificarea prognozei meteo

Persoanelor cu această afecțiune li s-a spus să-și țină inhalatorul la ei în orice moment, mai ales când sunt în călătorie. Dr. Whittamore a spus: „Inhalatoarele de calmare relaxează rapid mușchii căilor respiratorii și ameliorează simptomele imediat. Al treilea lucru pe care îl pot face oamenii este să folosească un spray nazal cu steroizi în fiecare zi, împreună cu tablete antihistaminice non-somnolente pentru a ajuta la oprirea reacției alergice.”

Alte sfaturi includ să stai în casă în zilele cu un nivel ridicat de polen și să fii cu ochii pe prognozele meteo pentru a verifica gradul de polen. Persoanele cu astm bronșic sunt, avertizate că ar trebui să fie foarte vigilenți atunci când vremea se încălzește. Furtunile și vremea umedă se pot combina cu polenul pentru a accentua simptomele astmului și pot declanșa un atac, potrivit The Sun.