Evenimentul Zilei > International > Avertisment dur transmis Rusiei. Șeful diplomației americane anunță că: „vom riposta”
Avertisment dur transmis Rusiei. Șeful diplomației americane anunță că: „vom riposta”

Avertisment dur transmis Rusiei. Șeful diplomației americane anunță că: „vom riposta”

Mike Pompeo, șeful diplomaţiei americane, i-a atras atenția, marţi, omologul său rus Serghei Lavrov că „dacă Rusia sau orice alt actor extern ar lua măsuri pentru a ne sabota procesele democratice, vom riposta”.

 

El spune că este inacceptabilă orice ingerinţă în alegerile ce vor avea loc în SUA în 2020, transmite AFP.

„În problema ingerinţelor în afacerile noastre interne, am fost clar: este inacceptabil”, a declarat Pompeo, în conferinţa de presă comună cu Lavrov, aflat într-o vizită la Washington.

„Am formulat clar aşteptările noastre de la Rusia: dacă Rusia sau orice alt actor extern ar lua măsuri pentru a ne sabota procesele democratice, vom riposta”, a subliniat secretarul de stat.

„Adminstraţia Trump va lucra întotdeauna la protejarea integrităţii perioadelor noastre electorale”, a mai spus Pompeo.

Lavrov a respins însă toate acuzaţiile.

„Noi am subliniat o dată în plus că toate speculaţiile privind pretinsa noastră interferenţă în procesele interne ale Statelor Unite sunt fără fundament. Nu există niciun fapt pentru a le susţine’, ‘nimeni nu ne-a prezentat nicio dovadă pentru că, pur şi simplu, ele nu există”, a afirmat ministrul de externe rus, anunță Agerpres.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.