Aventură de 16 mii de kilometri

Aventură de 16 mii de kilometri

Trei tineri sibieni se pregătesc de aventura vieţii lor, o cursă de 16 mii de kilometri între Praga şi capitala Mongoliei, Ulan Bator.

Cristoph, Andreas şi Thomas Galter pornesc în 18 iulie din Milano, se opresc în Praga, unde se vor aduna toţi concurenţii, şi, de acolo, pornesc direct spre Ulan Bator.

Pentru această cursă, cei trei sibieni au cumpărat un Subaro Libro din 1994, cu doar 650 de euro. " Acum facem pregătirile propriu-zise: obţinem vizele necesare pentru ţări ca Uzbekistan, Kirghistan, Kazahstan, strângem fonduri şi echipamentele pentru drum", povestesc tinerii.

Cele mai mari probleme sunt legate de vizele de tranzit. Uzbekistan nu are ambasadă în România, Mongolia doar în Sofia iar Kirghistanul doar în Kiev.

Ne puteți urmări și pe Google News
“Toţi trei avem un virus în sânge. Tot ce are două roţi şi motor trebuie condus. Noi am mai mers o grămadă de timp prin Europa şi am mai luat parte la competiţii off-road, dar 16.000 de kilometri e o provocare unică”, mai povesteşte Christoph.

În fiecare an, foarte mulţi piloţi nu reuşesc să termine cursa. Majoritatea din cauza drumurilor proaste din Rusia şi Moldova sau din cauza lipsei drumurilor în Kazahstan sau Mongolia. Banii ce le vor rămâne la încheierea cursei vor fi donaţi Christina Noble Childrenăs Foundation, care activează în Mongolia din anul 1997.