Care sunt avantajele obținerii unui certificat ISO 9001

Care sunt avantajele obținerii unui certificat ISO 9001

Un certificat ISO 9001 este cea mai importantă carte de vizită a unei companii. Prin el firma poate garanta pentru calitatea serviciilor și produselor furnizate. El dovedește că posesorul lui satisface standardele de calitate internaționale reglementate pentru domeniul sau de activitate. Beneficiile pe care le poate aduce obținerea unei astfel de certificări sunt incontestabile și extrem de importante.

Pentru a vă putea bucura de avantajele acestui certificat iso 9001 trebuie mai întâi să apelați la serviciile unei firme specializate, așa cum este CertificareISO.ro, care să vă ofere toate informațiile necesare pregătirii pentru întocmirea documentației necesare.

Obținerea acestui tip de certificat este necesară nu doar companiilor mari, ci și companiilor mici, aflate la început de drum. Prin obținerea lui orice companie își poate organiza mai bine întrega activitate și își poate defini mai clar obiectivele pe termen mediu și lung.

Acest tip de certificare este obligatoriu pentru orice firmă care dorește să aibă o imagini asociată cu calitatea și standardele înalte. Această certificare este o condiție  indispensabilă pentru a câștiga reputație și a dovedi că produsele și serviciile livrate sunt performante. Prin obținerea acesteia o campanie demonstrează că este responsabilă față de partenerii săi de afaceri și față de clienții săi.

Ne puteți urmări și pe Google News

 

Iată care sunt avantajele pe care vi le poate aduce o certificare ISO 9001:

  • Optimizarea proceselor

Daca o companie știe foarte clar care este obiectul său de activitate și ce etape trebuie parcurse pentru a respecta toate detaliile proceselor tehnologice sau toate exigențele serviciilor furnizate, atunci cu siguranță va avea rezultate mult mai bune în întreaga activitate.

  • Creșterea eficienței activității

Când se definește foarte clar ce este de făcut pentru ca întrega activitate să se desfășoare în parametrii optimi, atunci cu certitudine va crește și eficiența acesteia. Dacă nu mai există rupturi sau sincope în derularea fluxului activității, vor fi obținute mult mai ușor rezultatele dorite.

  • Îmbunătățirea calității, serviciilor, proceselor și a tehnologiei

Deoarece în urma procesului de certificare vor fi stabiliți foarte clar toți parametrii și toate standardele necesare pentru echipamente, procese, produse, calitatea produselor și servciilor, certificarea va duce automat la îmbunătățirea tuturor elementelor și aspectelor implicate.

  • Reducerea semnificativă a costurilor

Dacă o firmă va știi cum să producă mai bine, cum să folosească eficient echipamentele aflate în dotare și personalul care le deservește, atunci cu siguranță vor scădea și costurile pentru realizarea produslului sau serviciului dorit.

  • Creșterea competitivității

Cu prețuri mai bune și costuri optime, va crește automat și competitivitatea. Dacă întreaga activitate este eficientizată și bine ținută în frâu, calitatea produselor și serviciilor va fi mult îmbunătățită, va fi mai performantă și implicit mai competitivă.

  • Îmbunătățirea gradului de satisfacție a nevoilor clientului

Un produs sau un servciu de calitate, la un preț corect va fi întotdeauna apreciat de clientul final. Dacă o companie reușeste să ofere cea mai bună calitate la prețurile cele mai bune, clientii vor fi mereu mulțumiți și dornici să cumpere produsele sau serviciile ofertate.

  • Angajați mai mulțumiți de locul de muncă

Dacă fiecare dintre membrii echipei știe ce are de făcut și are o fișă a postului clar stabilită, netrebuind să-și încarce timpul cu activități ce nu țin de competența sa, atunci fiecare angajat va fi mai puțin stresat în activitate, mai ecient și mai mulțumit de locul sau de muncă.

  • Posibilitatea de participare la licitații publice

Multe dintre licitațiile publice sunt condiționate de deținerea unui astfel de certificat ISO 9001. De ce să vă blocați posibilitatea de dezvoltare și de a obține contracte stabile, când este mult mai simplu să solicitați și să obțineți acest avantaj comercial.

  • Acceptarea pe listele de furnizori ale unor companii care solicită obligatoriu această certificare

Dacă intenționați să semnați contracte avantajoase și să rămâneți multă vreme pe lista de furnizori ai unor companii importante, este bine să dispuneți de o astfel de certificare, ce garantează pentru calitatea produselor și serviciilor.

  • Reducerea numărului de auditări interne și reducerea numărului neconformităților

Sunt multe companii care recurg frecvent la un audit pentru a vedea ce funcționează bine și cum pot fi îmbunătățite procesele. Însă, dacă obțineți acest certificat, veți știi foarte clar care sunt pașii pe care îi aveți de parcurs pentru a vă împiedica cât mai puțin în buna desfășurare a activității.

  • Mai multe posibilități de dezvoltare

Având produse și servicii de calitate, prețuri competitive, angajați mulțumiți și clienți care vă pot oferi recomandări vă va fi foarte simplu să vă extindenți și să câștigați o cotă de piață cât mai importantă.

  • O mai bună acceptare a produselor și serviciilor la nivel național și internațional.

Atunci când produsele și serviciile voastre satisfac cele mai înalte standarde de calitate internaționale, ele vor fi acceptate ușor pe orice piață, fie ea națională sau internațională. Calitate înseamnă  același lucru, indiferent de granițe.

 

Toate acestea fiind spuse, există numeroase motive temeinice pentru care, dacă doriți să aveți o afacere profitabilă, să vă decideți chiar de acum să obțineți un certificat ISO 9001. Dacă doriți să știți ce aveți de făcut pentru a obține această certificare și pentru o ofertă de preț, contactați telefonic Certificareiso.ro! (P)