Autostrada, lăsată pe februarie

Autostrada, lăsată pe februarie

Lucrările la primul tronson al autostrăzii Arad - Timişoara vor începe în luna februarie, iar finalizarea întregului proiect este anunţată de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) pentru prima lună a anului 2011. Pentru această lucrare s-au alocat deja, printr-o finanţare a Băncii Europene de Investiţii, 482 milioane lei, fără TVA.

Construcţia autostrăzii a fost câştigată, în urma licitaţiei organizate de CNADNR, de către Consorţiul FCC Construccion - Astaldi. După cum a declarat fostul ministru al transporturilor Ludovic Orban, criteriul de atribuire a contractului a fost „preţul cel mai scăzut oferit de firma care a îndeplinit criteriile tehnice“.

Primul tronson are 32 de kilometri

Consorţiul FCC Construccion - Astaldi va construi, începând de luna viitoare, 32 de kilometri din Coridorul Pan-European Vest, care include 31 de poduri şi 13 canale de drenaj. Durata de execuţie a lucrărilor este de 24 de luni, iar perioada lor de garanţie se întinde pe aceeaşi perioadă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Conform proiectului, între cele două capitale de judeţe se vor găsi şapte ieşiri de pe autostradă, patru în Arad şi trei în Timiş. Un punct va fi la intersecţia cu DJ 693 Orţişoara-Seceani şi un altul între kilometrul 40 şi 41 al autostrăzii. Al treilea este în nordul oraşului, în dreptul localităţii Carani.