Evenimentul Zilei > International > Primul AUTOMAT GRATUIT va fi ACTIVAT până de CRĂCIUN. Aflaţi unde
Primul AUTOMAT GRATUIT va fi ACTIVAT până de CRĂCIUN. Aflaţi unde

Primul AUTOMAT GRATUIT va fi ACTIVAT până de CRĂCIUN. Aflaţi unde

Automatul va avea sandwichuri, fructe proaspete, şosete şi nu numai care vor fi gratuite pentru oamenii strătii. Acesta va fi primul distributor automatic gratuit creat special pentru oamenii nevoiaşi.

Proiectul a fost conceput de asociaţia Action Hunger şi va fi instalat în afara centrului comercial Broadmarch din Notthingham. Cei fără adăpost vor putea să beneficieze de distribuitor până la de trei ori pe zi, graţie unui card electronic care, la început, pentru a nu i se termina produsele rapid, va fi permis la 100 de oameni ai străzii aflaţi în condiţii mai precare, condiţii care vor fi evaluate caz cu caz de voluntarii asociaţiei The Friary – partener al proiectului Action Hunger – unde oamenii străzii vor trebui să se adreseze pentru a obţine cardul.

''Vom da prioritate acelora care trăiesc în condiţii dezavantajoase'', a spus şeful Friary, Sam Crawford. ''Nu toţi aceia care vin la noi în vizită trăiesc în condiţii extreme, unii au la dispoziţie locuinţe temporare, deci vom da prioritate primilor''.

Proiectul, a explicat Crawford, ''este un mod inovativ pentru a pune la dispoziţia persoanelor nevoiaşe mâncare, alimente în general, la orice oră din zi şi din noapte''.
Aceia care vor primi cardul eletronic va trebui să se deplaseze o dată pe săptămână la sediul asociaţiei pentru reactivare. Dacă proiectul se va dovedi un succes la Nottingham şi graţie suportului donaţiilor primite, Action Hunger  are deja în minte să plaseze distribuitoare şi în alte oraşe, mai întâi Manchester, apoi Londra şi Birmingham, iar începând din 2018 în SUA, la Seattle, New York şi Los Angeles, titrează Huffpost.it.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: