Evenimentul Zilei > International > Australia: Poliția a ARESTAT două persoane SUSPECTATE de SPRIJIN financiar pentru Statul ISLAMIC
Australia: Poliția a ARESTAT două persoane SUSPECTATE de SPRIJIN financiar pentru Statul ISLAMIC

Australia: Poliția a ARESTAT două persoane SUSPECTATE de SPRIJIN financiar pentru Statul ISLAMIC

Un bărbat de 20 de ani şi o adolescentă de 16 ani au fost reţinuţi de autorităţi marţi la Sydney, fiind suspecţi de strângere de fonduri pentru gruparea jihadistă Statul Islamic, relatează Reuters.

'Presupunem că sunt implicați în obținerea de bani pentru a-i trimite în străinătate și pentru a ajuta Statul Islamic în activitățile sale', a afirmat
Catherine Burn, adjunct al comisarului din New South Wales. Pedeapsa maximă pentru această infracțiune este 25 de ani de închisoare.

'Am spus anterior că este îngrijorător faptul că ne confruntăm în continuare cu prezența adolescenților în acest mediu. Și arestările de astăzi nu au modificat această situație', a apreciat Burn.

'Acuzațiile care ar putea fi aduse acestor doi suspecți se referă la presupuse activități în colectarea de fonduri și tentativa de a-i transfera către o organizație teroristă din străinătate', a afirmat el. În noiembrie, Agenția de combatere a spălării de bani din Australia a anunțat că peste 50 de milioane de dolari australieni (38 milioane de dolari americani) ar fi fost folosiți pentru a susține militanți islamiști, de trei ori mai mult față de anul anterior, scrie AGERPRES.