Evenimentul Zilei > EVZ Special > Aurel I. Rogojan față în față cu Dan Andronic. Lansarea cărții „Puterea Umbrei”
Aurel I. Rogojan față în față cu Dan Andronic. Lansarea cărții „Puterea Umbrei”

Aurel I. Rogojan față în față cu Dan Andronic. Lansarea cărții „Puterea Umbrei”

Eveniment remarcabil la târgul Gaudeamus! Editura Proema lansează joi, 21 noiembrie, de la ora 17.00, în Pavilionul B2 (Romexpo), la sala Virgil Madgearu, cartea Puterea umbrei - General brg. (r) Aurel I. Rogojan față în față cu Dan Andronic.

Chintesența volumului a fost surprinsă de maestrul Ion Cristoiu în prefața lucrării:

„Cartea este de o excepțională valoare. Pentru istoricul clipei și pentru istoric în general. Dezvăluirile din carte pot fi împărțite în următoarele categorii: despre cum funcționa Securitatea; despre prezența spionajului străin, atât din Vest, cât și din Est, pe teritoriul României, înainte și după decembrie 1989; despre realitățile din anii comuniști, cu un accent aparte pus pe relația dintre Securitate și Puterea politică; despre pregătirea și desfășurarea Loviturii de stat din decembrie 1989; despre atmosfera din SRI sub domniile lui Virgil Măgureanu, Costin Georgescu și Radu Timofte; despre relația SRI cu Puterea politică postdecembristă, întruchipată de președinții Ion Iliescu, Emil Constantinescu, Traian Băsescu”.

Cea de-a XXVI-a ediție a Târgului Internațional de carte Gaudeamus se va desfășura în perioada 20-24 noiembrie.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.