Evenimentul Zilei > Actualitate > Aur, argint și bronz la competiția mondială de robotică de la Beijing

Aur, argint și bronz la competiția mondială de robotică de la Beijing

Două medalii de aur, una de argint și una de bronz. Acestea sunt rezultatele remarcabile obținute, luna aceasta, de către studenții Universității Politehnice din București, la una dintre cele mai mari competiții mondiale de robotică, RobotChallenge, desfășurate, anul acesta, la Beijing.

Competiția din China a adunat la start 2.196 de roboți, mai mult de 3.000 de concurenți, peste 600 de antrenori (profesori coordonatori) și 300 de universități și institute de prestigiu din 48 de țări (SUA, Marea Britanie, Japonia, Australia, Norvegia, Germania, Finlanda, Spania, Turcia, Elveția, Suedia, Kazakstan, Canada, Iugoslavia, Croația, Italia, Columbia, România etc).

Țara noastră a fost reprezentată de echipa HBFS Robotics a Facultății de Automatică şi Calculatoare, departamentul de Automatică şi Informatică Industrială din cadrul Universității POLITEHNICA din București, care a intrat în 5 probe de concurs (Line Follower Classic Adult, Line Follower Enhanced, Micro Sumo, Mini Sumo şi Nano Sumo) şi a reuşit să câştige 4 locuri pe podium (două medalii de aur, una de argint şi una de bronz): Locul I şi Locul II la Line Follower Classic Adult, Locul I la Micro Sumo si Locul III la Nano Sumo.

Echipa HBFS, formată din studenții Mihai Crăciunescu, Diana Baicu, Maria Cîrciumaru şi Cristian Dobre se concentrează pe proiectarea şi producția de mini roboți perfomanți şi robuşti contribuind astfel la dezvoltarea domeniului de profil în România.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: