AUR, amendat pentru cum a cheltuit banii din subvenția de la stat. Câți bani au mers la presă și în sondaje

AUR, amendat pentru cum a cheltuit banii din subvenția de la stat. Câți bani au mers la presă și în sondaje Sursa foto: Arhiva EVZ

Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), care declară chiar pe pagina oficială că nu ia subvenții de la stat, se contrazice. Și nu doar atât, a luat bani, dar i-a cheltuit contrar legii, motiv pentru care a fost amendat. De altfel, bani a dat și pentru propaganda și presă, dar și pentru sondaje.

Partidul AUR condus de George Simion a luat subvenții de la stat destul de frumușele. Chiar dacă  pe pagina oficială a Partidului se spune că nu ia subvenții de la stat, ci supraviețuiește cu donații. Pe site-ul AEP există dovada că a încasat aceste subvenții.

Nu doar atât, AEP a găsit nereguli în modul în care s-au cheltuit banii, așa că a amendat Partidul cu pricina.

Dar să vedem exact pe ce s-au dus banii de subvenții. Potrivit datelor din spațiul public o bună parte din acești bani, vorbim despre 975.800 de lei bani care s-au dus la presă și propogandă. Asta în contextual în care Simion acuză celelalte partide că fac acest lucru.

Ne puteți urmări și pe Google News
George Simion

George Simion, protest la ASF Sursa foto: Captura video

AUR a plătit și spoturi publicitare

Pentru producția de sporturi publicitare, cei de la Aur au investit o sumă frumușică de 189.655 de lei. 94.583 au primit de la Alianță cei care fac sondaje cu privire la alegerile din 2024.

De asemenea liderul George Simion a mai decis că 8.000 de lei se ducă pentru o companie de consultanță politică. Și nu în ultimul rând pentru organizarea de evenimente politice, AUR a cheltuit peste 3 milioane de lei. Ultimul eveniment de acest fel, dacă îl putem numi așa a fost cel din fața ASF, organizat vineri de către șeful partidului.

Deși a dorit să intre în sediul instituției, șeful AUR nu a fost lăsat de către jandarmi. Cu toate acestea circulația în zonă a fost blocată o perioadă din cauza acestui protest.

Internauții îi dau bătăi de cap lui Simion

Cert este că subevnțiile AUR sunt cheltuite exact în scopuri pe care Simion le denunță public. De altfel și comentariile internauților la informațiile în cauză sunt relevante.

Printre ele se află și următorul: ”Un sfert din banii acestia au mers la Cristi Burci. Tot Burci este cel care i-a interzis lui Simion sa colaboreze cu Adrian Thiess. AUR putea fi un partid de minim 20%, dar a refuzat lobbyul lui Thiess si a ales Burci. Astfel, AUR va ajunge la 12% si cu banii luati. Cercetati legatura AUR BURCI”. Spune unul dintre internauți. Rămâne de văzut la sfârșitul campaniei electorale cât de utili au fost bani cheltuiți în astfel de scopuri.