ŞANTAJ LA FELIX TV. Începe fuga de justiţie: Camelia Voiculescu vrea să o asculte pe "Miţunica"! "Tati" a lipsit de la proces

ŞANTAJ LA FELIX TV. Începe fuga de justiţie: Camelia Voiculescu vrea să o asculte pe "Miţunica"! "Tati" a lipsit de la proces

Fondatorul trustului Intact, Dan Voiculescu, fiica sa Camelia şi directorul general al Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, au fost trimişi în judecată în dosarul privind şantajarea administratorului RCS&RDS Ioan Bendei.

UPDATE 09.50 Curtea de Apel Bucureşti se va pronunţa peste o săptămână pe solicitarea avocaţilor Cameliei Voiculescu de a copia suporţii optici pe care se află înregistrate convorbirile telefonice. „Trebuie să am acces la ceea ce este înregistrat pe suporţii optici, aşa cum am acces la dosarul pe hârtie,” a spus avocatul în faţa instanţei. El a arătat că vrea să consulte înregsitrările cu procesele verbale în care s-au consemnat discuţiile interceptate.

Judecător: „Camelia le putea audia la DNA”

Judecătorul Florică Duţă a explicat că inculpaţii aua vut la dispoziţie, în faza de urmărire penaleă d la DNA,  28 de zile în care puteau aculta aceste interceptări. „Camelia Voiculescu a fost doar de două ori, pe 2 şi pe 10 septeebrie,” a spus jduecătorul.

Ne puteți urmări și pe Google News

Procurorul DNA a acerut respingerea cererii de copiere a CD-urilor cu înregistrări. „Mijloacele de probă nu sunt suporţii, sunt procesele verbeale  de redare a convorbirilor. În faza de urmărire penală li s-a pus la dispoziţie aceşti suporţi optici, dar nu au vrut să-i asculte,” a explicat procurorul DNA. Bendei: „Vom deschide un proces civil după terminaraea procesului penal”

Avocaţii celorlaţi acuzaţi au fost de acord cu solicitarea Camelie Voiculescu, iar avocatul lui Şerban Pop a cerut şi el copierea suporţilor. Avocatul opărţii vătămate, Ioan Bendei, adminsitratorul RCS&RDS, a explicat că între acesta şi cei acuzaţi de şantajarea clientului nu a avut loc nicio medieere. „Noi nu ne vom constitui parte civilă. Vom deschide un proces civil după terminaraea procesului penal. Nu vrem să tergiversăm dosar cu soluţionaraea laturii civile,” a spus avicatul. El a depus o adeverinţă notarială în care se consemnează acest lucru. Procesul de şantaj Astăzi, la Curtea de Apel București, este programat al treilea termen în dosarul în care Sorin Alexandrescu, directorul Antena Grup, este acuzat de procurorii DNA că l-a şantajat pe administratorul RCS-RDS, Ioan Bendei, să încheie un contract avantajos. Acesta s-a și prezentat, de altfel, la instanță pentru a participa la ședință. Procurorii DNA au decis ca Sorin Alexandrescu să fie judecat pentru şantaj, în timp ce Dan şi Camelia Voiculescu sunt acuzaţi că ar fi fost complici la această infracţiune. Fondatorul Partidului Conservator, Dan Voiculescu și fiica sa nu s-au prezentat la proces.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

În perioada 16 aprilie – 21 mai 2013, în calitate de director general al S.C. ANTENA TV GROUP S.A., George Sorin Alexandrescu a exercitat în mod repetat şi gradual acte de constrângere asupra unui acţionar al unei societăţi comerciale (parte vătămată) ameninţându-l cu darea în vileag a unor presupuse fapte de corupţie, astfel încât să îl determine să urmeze conduita impusă de inculpat.

În mod concret, George Sorin Alexandrescu a exercitat acte de ameninţare cu publicarea, prin intermediul entităţilor media, a unor documente care, în opinia sa, argumentau o pretinsă faptă de corupţie săvârşită de partea vătămată, în situaţia în care acesta nu ar fi acceptat semnarea unui contract de retransmisie a posturilor de televiziune aparţinând SC Antena Group SA la un preţ dorit de inculpat. Semnarea contractului în condiţiile impuse de inculpat, respectiv la o valoare 6.480.000 euro/an, pe o durată de 5 ani, ar fi garantat stingerea litigiilor existente pe rolul instanţelor, oprirea campaniei media împotriva societăţii pe care o reprezenta partea vătămată şi a persoanelor din conducerea acelei societăţi.

Stenogramele şantajului

Din stenogramele interceptărilor telefonice, aflate la dosar, rezultă că Alexandrescu a vorbit despre acest subiect cu Camelia Voiculescu şi Dan Voiculescu. Sorin Alexandrescu a discutat cu Camelia Rodica Voiculescu despre adresa trimisă lui Bendei, emisă de Intact Publishing, potrivit procesul verbal de redare a înregistrării convorbirii telefonice care a avut loc între cei doi în 26 aprilie.

Camelia Voiculescu i-a atras atenţia lui Alexandrescu să aibă grijă: "Super OK! Adică super, mă rog, să vedem! Şi oricum tre' să ai super grijă, te rog!? Ştii că ? Acum mi-a dat şi mie tata grija aia. Să mă suni şi pe mine după aia." Prin intermediul posturilor de televiziune şi al publicaţiilor aparţinând trustului de presă Intact Media Group au fost difuzate şi publicate ştiri şi articole cu impact negativ asupra companiei RCS&RDS. În paralel, postul de televiziune Antena 1 a difuzat, începând din 9 mai (ora 14.35), un material promo cu titlul "Exploziv. Mită în fotbal 3,5 milioane euro via Oradea - Bucureşti. Ancheta jurnalistică în curând", a precizat instanţa, în motivare.

Dan Voiculescu era informat de Sorin Alexandrescu în ce situație sunt negocierile cu reprezentantul RCS-RDS. În referatul procurorilor apare o discuție telefonică din 04.05.2013, ora 12:11:35.

Dan Voiculescu îl contactează pe Sorin Alexandrescu:

Dan Voiculescu: "Tu cu aia cu (…) i-ai dat drumul, că eu credeam că pentru aia te-a sunat. Sorin Alexandrescu: Nu, nu, nu, nu! Aia e dată drumul, aia e pe circuit! Dan Voiculescu: OK! Bravo!

După câteva zile, patronul INTACT reia discuţia pe această temă cu Sorin Alexandrescu. Discuţie din 13.05.2013, ora 17:37:28

Dan Voiculescu: Cum merge treaba cu (…)? Alexandrescu Sorin: Lucrăm, deja avem pe post ceva. Dan Voiculescu: Aha! Alexandrescu Sorin: Da. Deci lucrăm la ea. Dan Voiculescu: Bravo. Alexandrescu Sorin: Da. Dan Voiculescu: Bine. Da’ nu, cred că ar trebui în afară de pe post. Alexandrescu Sorin: Da, da, da. Păi, noi am făcut aia cu un scop, da’ vă spun eu când ne vedem faţă în faţă.

Discuțiile cu Ioan Bendei

Procurorii DNA susţin că Sorin Alexandrescu era abil în exprimare atunci când îl şantaja pe Ioan Bendei, administratorul operatorului de televiziune RCS&RDS. El ducea discuţia spre ceea ce reprezintă subiectul de interes pentru propria persoană, respectiv, încheierea contractului între companiile RCS&RDS şi ANTENA TV GROUP S.A., forma de constrângere fiind ancheta jurnalistică în derulare.

"Pentru a amplifica starea de temere a părţii vătămate, inculpatul insistă ca partea vătămată să formuleze un răspuns la adresa primită, într-un termen cât mai scurt, susţinându-şi punctul său de vedere în sensul că nu poate delimita persona lui", tocmai datorită calităţii pe care o are acesta în cadrul companiei, fiind administratorul acesteia şi semnatarul contractului cu S.C. Bodu SRL, firma condusă de Dumitru Dragomir.

Ioan Bendei: Da, adică, n-aş vrea să fiu terfelit şi... Am domn’e familie! Puneţi-vă în locul meu! Aveţi familie! Să apăreţi terfelit într-o, c-am dat mită, c-am dată, ă... Alexandrescu Sorin: Sunteţi administrator domnule! Atunci când te adresezi unei companii, te adm..., te adresezi omului care administrează Compania? Dumneavoastră sunteţi... Cui să se adreseze? Lui... e administrator? Sau nu ştiu, cui să se adreseze? Că nu înţeleg!" Ioan Bendei: Mda, eu am venit cu rugămintea personală: să n-am eu treabă! Asta e! Dacă puteţi să mă ajutaţi … ... Alexandrescu Sorin: Domnu’ Bendei, credeţi-mă ce vă spun! Eu nu ştiu ce aţi făcut dumneavoastră cu contractul ăsta! Eu nu ştiu ce aţi făcut dumneavoastră cu contractul ăsta! Numai dumneavostră şi (…)ştiţi! Eu nu ştiu ce aţi făcut cu el! Pe bune vă zic, nu ştiu ce aţi făcut cu el! Nu-mi spuneţi mie treaba asta, că eu nu ştiu ce aţi făcut cu el! Dumneavoastră aţi făcut nişte lucruri, probabil că, credeţi, că lucrurile ale sunt în regulă! Poate că ele chiar sunt în regulă, eu nu vreau să presupun absolut nimic! Numai că s-au pus nişte, oamenii ăştia au pus nişte întrebări şi... Alexandrescu Sorin: Mai ales că dumneavoastră aţi semnat contractul, dumneavoastră l-aţi semnat! Din câte înţeleg contractul acesta este semnat de către dumneavoastră! Cui să se adreseze cineva? Se adresează administratorului Companiei, nu? Că nu sunteţi un simplu slujbaş acolo, sunteţi administratorul Companiei, care aţi semnat chestiunea asta. Ioan Bendei: Deci, eu, asta-i rugămintea mea: mai bine s-o lăsăm după sărbători! Dacă puteţi să mă...să nu mă defăimaţi pe mine şi să mă... Asta e! Alexandrescu Sorin: Părerea mea, părerea mea este, ă, că, nu ştiu! Sfatul meu pentru dumneavoastră personal, că na, ne cunoaştem, este să răspundeţi la întrebările astea! Să răspundeţi! Nu ştiu! Dumneavoastră ştiţi mai bine! Ioan Bendei: Nu, asta era rugămintea mea: să nu mă denigraţi, să nu mă asta … După sărbători ne auzim! Ne auzim! ... Alexandrescu Sorin: Eu nu ştiu ce să vă zic! Noi n-am lucrat pe investigaţia asta, încă! Nu ştiu ce să vă zic! Asta-i o treabă derulată de Mitică. O să vedem şi noi! Probabil c-o să ne arate şi nouă … documente!