Audieri în dosarul morților suspecte de la Spitalul Sf. Pantelimon. Principalii martori

Audieri în dosarul morților suspecte de la Spitalul Sf. Pantelimon. Principalii martori Proces. Sursa foto: Arhiva EVZ

Se fac audieri în dosarul morților suspecte de la Spitalul Sfântul Pantelimon din Capitală. Potrivit surselor judiciare, șefa medicilor de la Secția ATI, precum și șefa asistentelor de la aceeași secție, au fost chemate marți ca martori de către anchetatorii de la Serviciul Omoruri din Capitală.

Conform surselor, cele două martore vor fi solicitate să ofere explicații anchetatorilor cu privire la acuzațiile formulate de alte angajate ale spitalului, potrivit știripesurse.ro.

Spitalul Sfântul Pantelimon. Martorii din dosar, audiați

Acesta acuzații susțin că, în intervalul 4-7 aprilie, la Secția de Anestezie-Terapie Intensivă a Spitalului Sf. Pantelimon din București, au avut loc 17 decese din cauza faptului că medicii le-ar fi redus doza de Noradrenalină, un medicament crucial pentru susținerea vieții celor intubați.

Conform acuzațiilor, această acțiune ar fi fost pusă în aplicare pentru a elibera paturi din Secția ATI de la Spitalul Sfântul Pantelimon.

Ne puteți urmări și pe Google News

În lumina acestei situații, Colegiul Medicilor din București a transmis ulterior că nu au existat suspiciuni referitoare la abateri de la protocoalele medicale în cadrul anchetei efectuate.

Spitalul Sf. Pantelimon

Spitalul Sf. Pantelimon. Sursa foto: Arhiva EVZ

Mai multe dosare penale au fost deschise în această cauză

În urma acuzațiilor legate de decesul mai multor pacienți într-un interval scurt de timp în Secția ATI de la Spitalul Sfântul Pantelimon din București, mai multe anchete au fost inițiate, inclusiv una de natură penală.

Elena Voicu, fosta șefă a secției, a respins acuzațiile aduse împotriva ei. De altfel, a declarat că nu are nicio implicare în scandal.

Spital

Spital. Sursa foto: Dreamstime.com

În cursul zilei de 10, domnul manager a venit pe secția ATI, a avut discurs denigrator. Susțin că toate înregistrările ar fi făcute de mine și oamenii sunt puși de mine. Nu am acces la acte medicale, sunt acuzații grave.

Tot din interiorul ei pornesc. Au niște probleme, li se pare că îi urmăresc eu. Dar sunt înregistrări făcute de alte persoane, nu pot să comand un spital întreg”, a declarat fosta șefă ATI de la Spitalul Sfântul Pantelimon.