Șefa secţiei ATI de la Spitalul Pantelimon pune situația pe seama „furiei unei singure persoane”

Șefa secţiei ATI de la Spitalul Pantelimon pune situația pe seama „furiei unei singure persoane” Sursa foto: Facebook

Florina Pompilian, recent numită în funcția de șefă a secției ATI de la Spitalul Pantelimon din București, a relatat sâmbătă că s-a întors în unitate după cinci ani de absență și că tot ce a găsit a fost doar o unitate dezbinată. Deși a depus eforturi pentru a remedia situația, se confruntă în continuare cu „furia unei singure persoane”.

Astfel, aceasta aduce în discuție controversa din unitate, unde există acuzații că 17 persoane ar fi decedat din cauza unui tratament administrat greșit. Ea susține că întreaga situație poate fi atribuită acestei persoane, pe care o acuză de distorsionarea adevărului.

Șefa secției ATI de la Spitalul Pantelimon dă cărțile pe față

Nu suport minciuna! Mai ales minciună care destabilizează un sistem întreg, care creează panică, care afectează direct activitatea medicală a unui colectiv abia întregit! Şi spun „întregit” , dar nu vindecat! Pentru că în secţia despre care vorbesc s-au întâmplat lucruri greu de imaginat pentru cineva din afara lui”, a scris, sâmbătă, Florina Pompilian.

Potrivit declarațiilor sale, ea a fost conștientă că va prelua conducerea unei secții în care echipa fusese „decimată”, cu plecarea a 50 de medici și asistente într-un singur an, aceștia fiind copleșiți de presiunea nu doar fizică, ci mai ales psihică.

Ne puteți urmări și pe Google News

Situația de la Spitalul Pantelimon, spune medicul, era caracterizată de agresiuni și insulte constante la adresa asistentelor, de condiții inumane în care infirmierele erau nevoite să curețe toaleta manual, și de denigrarea medicilor.

De asemenea, munca era extrem de dificilă, cu doar cinci medici, unii dintre ei aflați deja în pragul plecării, pentru a gestiona o secție cu 25 de paturi de ATI și 15 săli de operație.

medic

Sursa foto: Arhiva EVZ

Pe cine suspectează noua șefă a secției ATI

Florina Pompilian mai relatează că a avut discuții cu unii dintre cei care plecaseră, iar ceea ce a auzit a fost de-a dreptul incredibil.

Aceștia continuau să meargă la psiholog din cauza agresiunilor psihice la care fuseseră supuși și încă erau speriați de ce li s-ar fi putut întâmpla dacă nu ar fi plecat.

„Am găsit o secţie dezbinată, am fost nevoiţi să ne desfăşurăm activitatea cu lipsuri teribile (să ţi se predea 13 injectomate funcţionale şi 60 defecte nu e uşor!), exact într-o perioada în care încă nu au sosit fondurile, cu program operator care încă stă pe loc din lipsa de asistente de anestezie.

Avem încă de înfruntat furia unei singure persoane, care, în aceste trei luni, nu a făcut decât să blameze, să denatureze adevărul, să încerce să intimideze personalul, să menţină acea stare de nesiguranţă vis a vis de viitorul acestui colectiv şi, evident, să instige discrediteze activitatea întregului spital”, a mai transmis șefa secției ATI de la Spitalul Pantelimon.

Medicul mai spune că de când a preluat funcția a fost acuzată de respectiva persoană că încearcă să o marginalizeze. Însă, spune ea, e atactă pentru că a încercat să o „detroneze” de pe funcția din Compartimentul operator de ginecologie, pe care și-o atribuise singură.

„Sau dacă „a marginaliza” înseamnă a nu mai asculta când începe poliloghia aceea obositoare”, a adăugat şefa secţiei.

Pompilian Florina

Sursa foto: Pompilian Florina/ Facebook- șefa secției ATI Spitalul Pantelimon

Aparținătorii pacienților de la Spitalul Pantelimon, sfătuiți să-și ia rudele acasă

E halucinant să afli de la colegi din alte spitale că aparţinătorii au fost sfătuiţi să îşi ia pacienţii din spital, că aici sunt doar imbecili, că se fac afirmaţii halucinatorii că eu, şefa secţiei , o marginalizez, că am improvizat o secţie ATI în care pacienţii ventilati sunt nesupravegheaţi, că domnul manager şi directorul medical o hărţuiesc şi o discreditează”, a mai scris medicul pe Facebook.

Potrivit acesteia, întreaga situație de la Spitalul Sf. Pantelinom pune o pată neagră pe imaginea instituției, dar și pe întregul sistem medical.

De altfel, acuză aceasta, este afectată încrederea populaţiei în sistemul medical românesc, dar este afectată și relaţia medic-pacient.