La nivelul Sectorului PF Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş, a fost declanşată, azi-noapte, o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană, transmite Poliția de Frontieră..

În jurul orei 03.30, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul sectorului a observat mai multe persoane care au trecut apa râului Tisa din Ucraina în România transportând colete voluminoase peste frontieră, ulterior retrăgându-se pe teritoriul statului vecin.

Imediat au fost anunţate autorităţile de frontieră ucrainene şi la faţa locului s-a deplasat o echipă operativă însoţită de un câine de urmă care i-a condus pe polițiștii până la un imobil de pe raza localităţii Crăciuneşti, judeţul Maramureş, care aparţine unui cetăţean român, în vârstă de 35 ani.

 În prezenţa proprietarului şi cu acordul acestuia s-a efectuat un control asupra imobilului, ocazie cu care, în beci, au fost descoperite 62 de colete voluminoase care conţineau ţigări.

Acestea au fost transportate la sediul sectorului unde a rezultat cantitatea de 50.190 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 444.000 lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat.

Cărăuși ucrainieni, prinși cu focuri de armă

Tot azi-noapte, în jurul orei 01.00, şi la nivelul Sectorului PF Sarasău, judeţul Maramureş, s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu produse accizabile.

Astfel, o patrulă a poliţiei de frontieră a observat, pe raza localităţii Remeţi, un grup de persoane care transporta, către interiorul ţării, mai multe colete voluminoase.

Poliţiştii de frontieră au procedat la reţinerea membrilor grupului, efectuând somaţiile legale prin voce, însă aceștia au fugit. În aceste condiții, polițiștii au folosit armamentul din dotare, fiind trase trei focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

În urma acţiunii au fost reţinuţi trei bărbaţi, cetăţeni ucraineni, cu vârste cuprinse între 23 şi 38 de ani, domiciliaţi în Raionul Teacev, Ucraina.

La faţa locului au fost descoperite 30 de colete care conţineau ţigări. Acestea împreună cu ucrainienii au fost transportate la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 15.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de peste 133.000 lei.

Cei trei bărbaţi sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat, iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.

Totodată, au fost informate şi autorităţile de frontieră ale statului vecin în vederea efectuării în comun a cercetărilor.

Țigări ascunse în pădure

Un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Valea Vişeului, judeţul Maramureş, a descoperit, ieri  în jurul orei 11.30, pe raza localităţii Crasna Vişeului, mai multe colete care conţineau ţigări, ascunse în vegetaţie.

Unii dintre polițiști au transportat țigările la sediul sectorului unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 4.890 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană şi F. Rusă, în valoare de 43.400 lei. În acest timp, alți polițiști au stat la pândă. În plasa lor a căzut un tânăr în vârstă de 20 ani, de pe raza judeţului Maramureş, care venise să ridice coletele.

Acesta este cercetat de către poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunii de colectare, deţinere, producere, transport, preluare, depozitare, predare, desfacere şi vânzare a bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia, iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.

Te-ar putea interesa și: