La doar cinci zile distanță de la Gala FIFA The Best Awards 2019, ce a avut loc la Scala di Milano, a luat naștere un scandal-monstru. Premiul pentru cel mai bun jucător al anului a fost câștigat de Lionel Messi, starul Barcelonei, care a triumfat cu 46 de voturi, iar podiumul a fost completat de olandezul Virgil van Dijk (38 de voturi/Liverpool) și Cristiano Ronaldo (36 de voturi/Juventus).

Cei care au putut vota în acest demers au fost căpitanii echipelor naționale, selecționerii, dar și unii jurnaliști. Vocifereala a apărut după ce FIFA a lansat lista completă de voturi, unde se poate vedea cine pe cine a votat.

Au curs voturile pentru Messi

Zdravko Lugarisic, selecționerul naționalei din Sudan, a demonstrat pe rețelele de socializare, cu poze, că votul său s-a dus la Messi, și nu la Mo Salah (Liverpool), așa cum a ales de fapt. Pentru locurile 2 și 3, antrenorul îi alese pe Sadio Mane (Liverpool) și Kylian Mbappe (PSG). Tot prin mediul virtual a reacționat și căpitanul reprezentativei din Nicaragua, Juan Barrera, care susține la rându-i că votul lui a fost altul.

FIFA nu e la prima abatere

Nu l-am votat pe Messi. Anul trecut, l-am votat, dar anul acesta, nu”, a spus Barrera, pentru La Prensa. Pe listele oferite de FIFA, jucătorul apare cu primele trei opțiuni Lionel Messi, Sadio Mane și Cristiano Ronaldo.

Pentru FIFA nu este o premieră, când este acuzată de nereguli. În 2015, mai mulți căpitani de echipe naționale au dezvăluit că voturile lor au fost modificate, după care a fost acuzată că a încălzit anumite bile din urnele de extragere.