Evenimentul Zilei > Actualitate > Atenționare pentru vacanța la vecini. Bulgaria înăsprește amenzile
Atenționare pentru vacanța la vecini. Bulgaria înăsprește amenzile

Atenționare pentru vacanța la vecini. Bulgaria înăsprește amenzile

Bulgaria înăsprește controalele în contextul înmulţirii noilor cazuri de coronavirus. Vor fi  sancţionate strict persoanele care nu respectă distanţarea socială obligatorie în spaţiile publice sau nu poartă mască de protecţie în interior, a anunţat, luni, ministrul Sănătăţii, Kiril Ananiev.

 

Cu o populaţie de şapte milioane de locuitori, Bulgaria a înregistrat 5.740 de cazuri de infectare şi 246 de decese. Numai în ultima săptămână s-au înregistrat în total 1.049 de cazuri.

Ananiev a spus că va extinde starea de urgenţă epidemiologică din ţară până la sfârşitul lunii iulie pentru a-i permite să fie mai flexibil şi să emită ordine speciale dacă va fi nevoie.

El le-a cerut autorităţilor să garanteze respectarea măsurilor împotriva infectărilor şi să limiteze evenimentele publice mari. Amenzile pentru nerespectarea regulilor de distanţare şi a altor măsuri vor fi impuse strict.

Luni, oficiali sanitari din oraşul Veliko Târnovo din centrul ţării au informat că 23 din 42 de persoane care au participat la sfârşitul lunii iunie la un bal de absolvire şcolar au fost testate pozitiv cu COVID-19.

Ananiev a declarat presei că 20 de jucători şi oficiali de la două cluburi de fotbal din prima divizie au fost testaţi pozitiv şi a atras atenţia că Bulgaria ar putea interzice prezenţa spectatorilor la meciurile de fotbal.

Bulgaria a ridicat majoritatea restricţiilor legate de coronavirus, deschizând barurile şi restaurantele şi permiţând deplasările pentru a ajuta economia să se recupereze şi nu intenţionează să înăsprească măsurile pentru moment, informează Agerpres.

Bulgaria este o destinație turistică frecventată de mulți români. În afară de asta este și țară de tranzit pentru vacanțele în Grecia și Turcia.

Și autoritățile elene au precizat că pot modifica fără preaviz condiţiile de intrare pe teritoriul naţional, în funcţie de numărul de noi cazuri de infecţie cu SARS-CoV-2 ce vor fi înregistrate pe parcurs.

În cazul în care plecați spre una din aceste țări balcanice este bine să consultați  aplicaţia MAE „Călătoreşte în siguranţă”, care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: