Evenimentul Zilei > International > ATENȚIONARE de VISCOL, furtuni puternice și ninsori. Cursele aeriene ar putea fi anulate
ATENȚIONARE de VISCOL, furtuni puternice și ninsori. Cursele aeriene ar putea fi anulate

ATENȚIONARE de VISCOL, furtuni puternice și ninsori. Cursele aeriene ar putea fi anulate

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească pe teritoriul Regatului Spaniei că Centrul de Coordonare a Situațiilor de Urgență din subordinea Generalitat Valenciana (executivul autonom local) a emis o avertizare de fenomene meteorologice severe, cu furtuni puternice, ploi torenţiale şi ninsori în zonele muntoase, în perioada 16 -19 decembrie 2016.

Zonele vizate sunt provinciile Castellon, Valencia şi Alicante.
 
În zona de coastă, intensificările de vânt vor putea avea local şi temporar caracter de vijelie.
 

Circulația rutieră pe autostrada A7/AP7, care străbate de la nord la sud Comunitatea Valenciană, va fi afectată, informează un comunicat al MAE român remis presei azi.
 
Este posibil ca zborurile operate pe cele trei aeroporturi internaționale, de la Valencia, Alicante şi Castellon, să sufere întârzieri la sosire sau plecare sau chiar să fie anulate.

 
Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginii de Internet www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de a fi alertaţi, în cazul în care apar situaţii speciale.