Evenimentul Zilei > International > ATENȚIE, turiști! Pericol MAJOR în GRECIA
ATENȚIE, turiști! Pericol MAJOR în GRECIA

ATENȚIE, turiști! Pericol MAJOR în GRECIA

Un grup de anarhiști a devastat o importantă stradă comercială din Atena, în noaptea de luni spre marți. Aceștia au spart vitrinele magazinelor, producând pagube importante.

Poliția a intervenit la fața locului și a constatat pagubele produse celor aproape peste 60 de magazine de pe strada pietonală Hermes. Unul dintre proprietari a declarat că pagubele sunt enorme, conform Agerpres.

 

Înainte de a ataca magazinele, anarhiștii au demonstrat pentru a cere eliberarea unei femei care a fost condamnată la câțiva ani de închisoare pentru apartenență la o organizație teroristă de stânga.

 

Autoritățile judiciare elene au refuzat luni o cerere de eliberare a femeii.

 

La puțin timp au început distrugerile, iar la un post de radio s-a spus că poliția nu a ajuns destul de repede pentru a împiedica prejudiciile.

 

Grecia nu este la prima exprimare anarhistă, protestele de multe ori degenerează în astfel de manifestări. Poliția nu a avut acces ani de zile în districtul Exarcheia din Atena unde se află baza anarhiștilor de stânga.

 

Opoziția acuză guvernul de stânga al premierului Alexis Tsipras că îi ignoră în mod voit pe anarhiști și nu iau măsuri pentru a opri perturbările pe care aceștia le creează.

 

Turiștii sunt sfătuiți să se informeze temeinic înainte de a pleca în călătorii.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: